Trčaona - prva hrvatska škola trčanja, započela je s upisima u sedmu generaciju. Polaznici će u razdoblju od 08. ožujka do 05. studenog 2017. imati mogućnost pohađati školu trčanja i sudjelovati u treninzima u četiri najveća hrvatska grada - Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci. Do sada je kroz školu prošlo 4300 polaznika, a ove godine očekuje se upis 5000. trkača.

Gdje se prijaviti? Polaznici se mogu prijaviti putem internetske stranice www.trcaona.hr, a upisi traju do 06. ožujka 2017.

trcanje 2

Škola trčanja sveobuhvatni je program koji za cilj ima promoviranje kulture rekreativnog trčanja i poticanje zdravog načina života. Kada je 2011. godine Trčaona krenula s treninzima (tada kao adidas škola trčanja), u Zagrebu se mogao vidjeti tek poneki trkač. Danas se zagrebačkim nasipom, parkom Maksimir i stazama oko jezera Jarun teško može proći bez susreta s nekim rekreativnim trkačem. Udruga Aktivan život, idejni začetnik ovog projekta, promovira bavljenje rekreativnim sportom u svrhu zdravlja.

"Iznimno smo ponosni na uspjeh projekta škole trčanja i što ove godine upisujemo svoju sedmu generaciju. Program Trčaona - škola trčanja usmjeren je na motivaciju polaznika da završe školu, ali i postanu zaljubljenici u rekreativno trčanje. Želimo ih potaknuti da naprave nešto za sebe i u svoj život unesu pozitivnu promjenu.", izjavio je Nedeljko Vareškić, predsjednik Društva športske rekreacije Aktivan život, organizator Trčaone.

trcanje 3

Program Trčaone namijenjen je odraslima, bez obzira na fizičku spremnost. Treninzi su raspoređeni na tri termina tjedno tijekom kojih iskusni i stručni treneri s polaznicima rade kako na njihovom fizičkom statusu, tako i na motivaciji svakog pojedinog polaznika kako bi ostali u trčanju i nakon završenih osam mjeseci škole. Program treninga u cijelosti je krojen po mjeri polaznika, a u sklopu škole trčanja organiziraju se tematska predavanja i stručna savjetodavna podrška liječnika.

Po uzoru na Trčaonu razvijene su i škole trčanja u susjednoj Srbiji i u Bosni i Hercegovini čime je projekt rekreativne škole trčanja postao, ne samo potporni stup kulture trčanja i zdravoga života u državi, već je svoj pozitivni utjecaj proširio i na regionalne projekte.

Sve dodatne informacije o školi trčanja i upisima možete saznati na internetskoj stranici www.trcaona.hr, kao i na Facebook i Instagram profilima.

Izvor: She.hr

 

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam