Nije ništa čudno ako na društvenim mrežama na kojima imate profil (ili čak i na onima na kojima nemate, ali ste pravi stalker) u samo jednom danu vidite nekoliko selfieja djevojaka u grudnjaku (ili barem grudima u prvom planu). Nekako je to mnogima postalo poput zaželjeti "dobro jutro". Naravno, često je samo riječ o potpuno pogrešnom načinu samopromocije jer svatko zna da golotinja danas izaziva najviše pozornosti i reakcija.

blogerica 1

Foto: Facebook/Wibbly Wobbly Lifestyle

Svega toga je svjesna i hrvatska lifestyle blogerica Mateja, koja stoji iza bloga "Wibbly Wobbly Lifestyle", pa je odlučila upravo tako djevojke upozoriti na važan problem o kojem se ne govori dovoljno često. "Jesam li površna", pitanje je kojim ova hrabra djevojka započinje svoju priču, a mnogi bi brzopleto mogli zaključiti kako je odgovor itekako pozitivan, ali čitajte dalje...

blogerica 2

Foto: print screen

U nadi da će potaknuti djevojke na brigu o vlastitom zdravlju, na ovaj je način odlučila skrenuti pozornost na važnost samopregleda dojke.

"Imala sam 18 godina, zdrava k'o dren, ništa u životu mi nije falilo. I tako ja jednu večer, odlučim napraviti samopregled. I eto, napipam kvržicu. Sjećam se kao da je jučer to bilo, samo su mi suze krenule jer sam naravno pomislila da imam rak, svima bi to prvo palo na pamet. Plakala sam dobrih pola sata ako ne i više, onda sam malo došla k sebi i kao i svatko, otišla sam do mame da joj kažem što sam napipala.", prisjetila se Mateja traume koju je proživjela. Iako je i njenu mamu novonastala situacija šokirala, trudila se to ne pokazivati. "Rekla mi je kako je i ona imala kvržicu koja je bila dobroćudna i da je sve u redu bilo i da ćemo otići kod doktora i na ultrazvuk da vidimo o čemu je riječ. Tako smo i napravile - bila je mala i dobroćudna kvržica.", napisala je blogerica. No, stvari ipak nisu išle tako glatko...

blogerica 3

Foto: print screen

Iako je riječ o fibroadenomu koji je dobroćudan tumor i nema potencijala postati zloćudan, Mateja nije uspjela izbjeći operaciju.

"Zašto sam tek sada operirana? Jednostavno, fibroadenom mi je od 1 cm pola godine narastao do 1.8 cm, a onda još 2 mjeseca poslije je narastao na 2.2 cm i izbočivao mi se iznad površine kože. Jednostavno je prebrzo narastao. Maknula sam taj i još jedan (taj šav je ispod grudnjaka, kod pazuha).", objasnila je u svojoj objavi.

blogerica 4

Foto: Facebook/Wibbly Wobbly Lifestyle

No, cijelo to vrijeme nije ju čak toliko mučila operacija ili mogućnost da tumor postane zloćudan koliko stvar o kojoj rijetki pričaju. Naime, kaže kako se danas srami što joj je kroz čitavo vrijeme na pameti bilo hoće li joj ostati ožiljak.

blogerica 5

Foto: print screen

"Save the women, not the boobs", napisala je Mateja na kraju svoje iskrene ispovijesti.

Nije trebalo proći puno vremena da njen Facebook "zatrpaju" brojni komentari podrške.

blogerica 6

Foto: print screen

 

Izvor: 24sata.hr

 

 

 

 

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam