Mediji preko različitih reklama sve češće nameću mišljenje kako je smrznuta hrana jednako zdrava kao i ona svježa. Iako se smrznuti može gotovo sva hrana, evo ipak nekoliko informacija koje bi ste morali znati.
Postoje namirnice koje se nakon odmrzavanja mijenjaju, bilo da je to zbog njihovih sastojaka ili svojstava. U tu kategoriju spadaju primjerice konzervirana hrana, jaja, majoneza ili masni umaci. Sirovo meso i meso peradi bolje je čuvati smrznuto nego kuhano. 

smrznuta_hrana

Bojite li se mikroba morate voditi računa o tome da hrana uvijek bude zamrznuta na - 18 celzijusevih stupnjeva, ali i da se uvijek smrzava svježa, neoštećena, te bez puno masnog tkiva ako je u pitanju meso. No, treba znati i da zamrzavanje ne uništava bakterije i parazite, nego ih samo dovodi u stanje potpunog mirovanja.

 

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam