Odmah na početku upozorit ćemo vas da zadah iz usta može predstavljati ozbiljan zdravstveni problem, međutim isto tako može samo upozoravati na nedovoljnu higijenu usne šupljine. Naime, ukoliko se probudite s zadahom koji se povuče nakon što operete zube, nemate razloga za brigu. Dovoljno je obratiti pozornost na eventualne ostatke hrane između zubi.
Međutim, ukoliko vas i uz pranje zubi neugodan zadah prati cijeli dan, to može biti predznak da s vašim želucem nešto nije u redu. Kao prvo, najvažnije je posjetiti stomatologa i ukloniti mogućnost pokvarenih zubi jer često mislimo da nemamo karijesa, međutim on se može nalaziti čak i ispod površine zdravog zuba.

zadah1

Ukoliko vam zub reagira na toplo ili hladno ili vas povremeno boli to je definitivno alarm da s vašim zubima nešto nije u redu. Važno je znati da se iz bolesti zuba mogu razviti mnoge druge bolesti, uključujući sepsu na plućima. Ukoliko je stomatolog otklonio mogućnost pokvarenih zubi obratite pozornost na što pravilniju higijenu usne šupljine, posebice ako nosite aparatić za zube ili imate zbijene zube. Postoji velika mogućnost da vam je između zubi ostalo ostataka hrane iz kojih su se razvile bakterije te je započeo proces truljenja.

zadah2

Nabavite zubni konac, dobru četkicu i tekućinu za ispiranje zuba, svakodnevno perite zube minimalno dva puta i vaš bi problem trebao biti riješen. Neugodan zadah može uzrokovati i isušivanje usne šupljine koje je najčešće uzrokovano alkoholom ili nekim namirnicama tipa luka i češnjaka. Nadalje, duhan je jedan od najvažnijih krivaca za loš zadah. Kupite žvakače gume koje će potaknuti izlučivanje sline.Ukoliko ste sve moguće agense eliminirali tada posjetite gastroenterologa jer postoji mogućnost da imate gastritis ili čireve na želucu. I jedno i drugo ćete riješiti pravovremenim otkrivanjem i prelaskom na odgovarajuću prehranu!

zubi5m

 

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam