Najnovije istraživanje koje proistječe sa Sveučilišta Stanford dokazalo je kako su za veću tjelesnu izdržljivost zaslužni hladni dlanovi.

Naime, hlađenje dlanova povećava tjelesnu sposobnost i može pomoći u postizanju bolje forme tako da ukoliko osoba tijekom treninga ohladi dlanove, primjerice bocom hladne vode, toplina se manje skladišti u tijelu, zbog čega je lakše vježbati dulje i jačim intenzitetom.

trcanje_tekst

Znanstvenici su istraživanje proveli na pretilim volonterkama koje su htjele smršaviti. Podijelili su ih u dvije grupe, jedna grupa je tokom tri mjeseca intenzivno vježbala, ali je u pauzama hladila ruke bocom zaleđene vode, dok je druga grupa jednako vježbala, ali nije hladila ruke. Rezultati su pokazala kako je prva grupa volonterki više smršavila, bila izdržljivija u vježbama, popravile su svoj krvni tlak i povećale izdržljivost srca.

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam