Ako ste mislili da su najteže posljedice manjka sna neispavanost i podočnjaci - varate se! Naime, znanstvenici su dokazali da nedostatak sna može pojačati osjećaj gladi, ali jednako tako i smanjiti izgaranje kalorija. 

spavanje223

Eksperiment kojim je dokazana ova tvrdnja izgledao je tako da je tijekom nekoliko dana 14 studenata imalo različite uvjete spavanja. Neki od njih spavali su normalno, pojedinci su imali isprekidan san, a oni najnesretniji imali su noć bez sna. Nakon toga znanstvenici su im mjerili promjene u konzumiranju hrane i pokazatelje metabolizma.

Rezultati su pokazali da samo jedna neprospavana noć uzrokuje usporenje metabolizma idući dan. Uz to pojedinci koji nisu spavali čitavu noć u jutarnjim su satima imali više glukoze u krvi, ali i veću razinu hormona koji su zaduženi za apetit! 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam