Dani uživanja u čarima sunca i mora sve su nam bliže. Naravno, za potpunu bezbrižnost u našoj torbi za plažu, uz knjigu ili omiljeni časopis, svoje mjesto svakako mora pronaći i odgovarajuća zaštitna krema.

Sunčeve su zrake vrlo opasne i kožu moramo primjereno zaštititi, stoga je, kako bismo izbjegli neželjene posljedice, potrebno odabrati kvalitetno sredstvo za sunčanje, odgovarajućeg zaštitnog faktora. Kod odabira proizvoda za sunčanje vrlo je bitna oznak SPF, koja znači zaštitu od UVB zračenja, a još je bitnije da proizvod sadrži i UVA filtere. Posljedice djelovanja UVB zraka vidljive su odmah, koža na njih reagira crvenilom i opeklinama. Dok su UVA zrake tih i skriven neprijatelj, jer se posljedice njihovog utjecaja javljaju tek nakon nekoliko mjeseci ili godina. Crvenilo i opekline brzo nestanu, a posljedice UVA zračenja ne mogu se otkloniti, jer kožu trajno oštećuju i pospješuju starenje.

 Po nalogu Europske unije formula mora sadržavati minimalno 30% zaštite od UVA zraka. Primjerice, izaberete li proizvod koji nosi oznaku zaštitnog faktora SPF 15 i kružićem naznačenu UVA oznaku, znajte da je u tom proizvodu faktor zaštite od UVB zraka 15, a faktor zaštite od UVA najmanje 5.

Sunčanje bez zaštite uistinu je veliki rizik, stoga je upotreba proizvoda sa zaštitnim faktorima itekako važna. Da bi naše uživanje na suncu zaista bilo sigurno i bezbrižno, Kozmetika Afrodita ove je godine na prodajne police lansirala potpuno obnovljen program proizvoda Sun Care za zaštitu od sunca i njegu nakon sunčanja. Proizvodi Sun Care imaju potpuno nov, privlačan design. Glavni i najvažniji atribut obnovljene linije je poboljšana formula i europskim zahtjevima prilagođeno označavanje proizvoda.

Linija sadrži 7 proizvoda: 3 mlijeka za sunčanje, 2 kreme, 1 ulje i 1 emulziju nakon sunčanja, koji uz brižno izabrane sastojke i zaštitne filtere nude iznimnu zaštitu od štetnih utjecaja sunčevih zraka, te kožu štite od gubitka vlage i preuranjenog starenja.


Za postizanje i očuvanje lijepe, zdrave i preplanule boje, te zbog optimalne zaštite i njege kože tijekom ljetnih mjeseci na ljetovanje ne smijemo krenuti bez odgovarajućih kvalitetnih proizvoda. Jer, dakako, jedino na taj način možemo sačuvati njezin zdravi sjaj, mladenački izgled, elastičnost i ljepotu.

Dragocijeni savjeti za bezbrižno sunčanje iz Kozmetike Afrodita

Svi volimo sunčane i vedre dane, kao i lijepo preplanulu kožu. Ali put do preplanule i zdrave kože, nije tako jednostavan. Za sigurno sunčanje potrebno je slijediti upute i savjete za zdravo sunčanje.
* klonite se sunca između 11 i 16 sati i nemojte zaboraviti da sunce uspješno prolazi i kroz oblake
* u prvim danima sunčanja upotrebljavajte proizvode s visokim zaštitnim faktorom, poput Sun Care mlijeka za sunčanje SPF 30 i SPF 20, kako bi se vaša koža priviknula na sunce i dobila poticaj za tvorbu prirodnog pigmenta. Kada se koža navikne na sunce i primi prve nijanse preplanule boje, možete upotrebljavati sredstva s nižim zaštitnim faktorom. Birati možete između: Kreme za sunčanje SPF 15, Mlijeka za sunčanje SPF 10 i Ulja za sunčanje SPF 6
 * sva sredstva za sunčanje potrebno je nanijeti na kožu 30 minuta prije sunčanja, jednakomjerno i u dovoljnoj količini (35 ml za površinu kože odrasle osobe kod jednog nanosa). Nakon svakog kupanja i brisanja ručnikom, odnosno svaka 2 do 3 sata, potrebno je zaštitno sredstavo nanijeti ponovo
* neki dijelovi tijela posebno su ugroženi zato ih je potrebno dodatno zaštititi, primjerice lice. Zaštitite ga od sunčanih opeklina i preranog starenje, upotrebljavajte Sun Care anti-age kremu za lice SPF 25
* bebe i djecu mlađu od tri godine ne izlažite direktnim sunčevim zrakama. Opekline od sunca u dječjim godinama povećavaju mogućnost nastanka raka kože, zato Vam savjetujemo vrsnu zaštitu sa Sun Care mlijekom za sunčanje SPF 30
* na njegu kože ne smijete zaboraviti ni kada je prestanete izlagati suncu. Koža još i tada zahtijeva posebnu njegu jer joj sunce, vjetar i sol oduzimaju vlagu i izazivaju iritacije. Koža postaje žedna! Zato joj priuštite Sun Care mlijeko nakon sunčanja, koji ju bogato vlaži, smiruje, usporava prerano starenje i produljuje njezinu prirodnu preplanulost
* za dodatno osvježenje u vrućim ljetnim danima vaš stalni pratitelj neka bude Aloe Vera sprej za lice i tijelo. Učestalim raspršivanjem, čak i u vrijeme intenzivnog izlaganja suncu, kožu ćete opskrbiti vlagom, umiriti je i ugodno rashladiti. Ekstrakt aloe vere svojim bogatim sadržajem vode istovremeno učinkovito ublažava sunčeve opekline i alergije. Nova svježina koži će podariti mekoću, elastičnost i svilnkasti sjaj.

Svi proizvodi iz programa Sun Care dermatološki su testirani i parfimirani s ugodnim hipoalergenim parfemom kokosa.

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam