Drevna kineska tehnika liječenja akupunktura izazvala je mnogo skepse u zapadnoj medicini koja nije htjela priznati djelotvornost i učinke koje ima na mnogobrojne tegobe, posebno na kralježnicu i živčani sustav.

Središnji je pojam akupunkture ideja da je ljudsko tijelo samoizlječujuća dinamička cjelina, puna snage i životnosti koja se stalno obnavlja i uravnotežuje unutar nje. Akupunktura ide za procesom prirodnog liječenja tijela preusmjeravanjem ili preorijentiranjem energije zvane Či.

akupunktura1

Či se unutar našeg tijela stvara iz kombinacije hrane koju jedemo i probave kroz želudac i slezenu i zraka koji udišemo plućima. To je izvor tjelesne aktivnosti i pokretljivosti koja štiti od bolesti i čuva naše tijelo toplim. Ako je Či manjkav ili blokiran nećemo moći prerađivati hranu niti održavati toplinu, a smanjit će se i naša otpornost prema bolestima.

Iglice koje se koriste u akupunkturi stavljaju se na dijelovima tijela gdje su nastali začepi u protočnosti energije, što bi trebalo odkloniti problem i poboljšati tjelesnu cirkulaciju. 

Najnovija istraživanja znanstvenika dokazala su da djelotvornost akupunkture ipak nije placebo efekt već doista ima fizički učinak. Naime, mjesta u kojima su zabodene iglice pospješuju prirodno stvaranje obrambenog mehanizma protiv boli u tijelu. Akupunktura se u Kini najčešće koristi kao preventivna tehnika liječenje, no vrlo je učinkovita u smanjivanju bolova u kralježnici, kostima i zglobovima, kao i problema s živčanim sustavom.


 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam