Osim što je izvrstan izvor vitamina C, grejpfrut je poznat i kao namirnica koja pomaže pri zdravom mršavljenju. Ovo voće koje djeluje kao antiseptik, sudjeluje i pri detoksikaciji organizma, posebno kada je riječ o crijevnom i urinarnom sistemu.

Zbog enzima koji utječu na gubitak težine, grejpfrut također pomaže pri stabilizaciji rizičnih faktora, kao što su kolesterol i inzulin, povezanih s metaboličnim sindromom. Zato što je bogat dijetalnim vlaknima, kalijem, vitaminom A i kalcijem, grejpruft se smatra izuzetno zdravom namirnicom koju bismo trebali što češće uključivati u svoju prehranu.

grejp13

Također, osim što pomaže pri unutarnjem čišćenju tijela, pomaže i pri čišćenju tena. Prepoznatljivog gorkog okusa, oni koji ga ne vole, mogu ublažiti osjećaj gorčine sa slatkim agrumima kao što su naranče i mandarine te napraviti sok. Ukoliko želite izgubiti nekoliko kilograma ili samo održavati vitku liniju, preporučamo vam da uz svako jelo popijete jednu čašu soka od grejpfruta ili ga pojedete za doručak!

 

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam