Doručak je najvažniji obrok u danu! Koliko ste puta čuli ovu rečenicu? Naime, jutarnji obrok pokreće metabolizam i dovodi u ravnotežu razinu šećera u krvi koja je pala preko noći.

Proteini pojedeni u jutarnjim satima pomažu u smanjenju apetita tijekom dana. Stoga ne zaboravite doručkovati! Ukoliko ste navikli jesti između obroka, odaberite nešto lagano.

Uobičajeni sok zamijenite svježim sokom od agruma bez šećera. Tako ćete prepoloviti unos šećera i kalorija.

Vitamin C odličan je izbor jer je jedan od najsnažnijih antioksidansa. Zahvaljujući svojim antibakterijskim i antivirusnim svojstvima pomaže tijelu u borbi protiv infekcija.

Također je presudan za proizvodnju kolagena, proteinskog spoja koji gradi našu kožu. Budući da se vitamin C ne može uskladištiti u tijelu, potrebno je njime bogatu hranu konzumirati svakoga dana.


 Kako biste pročistili organizam od štetnih tvari odredite jedan dan u tjednu kada ćete jesti samo voće i povrće.

Uvijek pri ruci imajte jabuke. Ne samo da su zdrava užina nego vas njihov miris može osvježiti i umanjiti stres. Dobrobiti ovoga voća već su dobro poznate, no podsjećamo vas da jabuke mogu biti odlična zaštita od karcinoma i bolesti srca.

 Mnogim tegobama, od glavobolje preko boli u leđima do loše koncentracije, uzrok može biti dehidracija. Zato ne zaboravite tekućinu!

Pijte barem dvije litre tekućine dnevno, a u slučajevima  bolesti ili intenzivnog vježbanja ta bi se količina trebala povečati.

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam