Otrovne kemikalije su posvuda oko nas - u zraku koji udišemo, u vodi koju pijemo i u tlu na kojem se uzgaja hrana koju jedemo. Ni kozmetika nije izuzetak.

toksini_kozmetika1Većina boja koje se koriste u kozmetici, uključujući ruž za usne, zabranjene su za upotrebu u prehrambenim proizvodima.

Želite li da ih vaša koža upija? Naš savjet je da pripazite pri kupnji bilo kojeg kozmetičkog proizvoda te dobro pročitate sadržaj na ambalaži.

Antifriz je jedan od sastojaka koji se koristi u maskarama kako bi ostale kremaste.

Olovo, živa, mliječno staklo samo su neki od sastojaka koji se koriste u proizvodnji kozmetike.

Formaldehid, toluen i xylen toksični su sastojci koji se još uvijek koriste za izradu lakova za nokte.

Mineralno ulje, petrolej i parafin samo su neki od nusprodukata dobivenih iz nafte koji se koriste u kozmetičkim preparatima, a te molekule su ipak prevelike da bi ih naša koža apsorbirala kao ovlaživač.

toksini_kozmetika2Samim time dolazi do začepljenja pora, mitesera što na kraju osiromašuje disanje kože, koja ne može koristiti hranjive tvari iz biljaka osima ako one nisu kemijski prerađene.

Činjenica je da mnogi sastojci koji se koriste u kozmetici uzrokuju rak ili neke druge zdravstvene tegobe. Sve te kemikalije se apsorbiraju kroz kožu i ulaze u naš krvotok.

S vremenom, otrovi se talože, a osim raka mogu uzrokovati i oštećenja mozga ili živčanog sustava.
 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam