Naša je današnja tema alopecija - problem gubitka kose koji se kod muškaraca obično javlja između dvadesete i tridesete godine života, a kod žena nešto kasnije i u manjem postotku, ali je ipak vrlo čest i prisutan. Posjetili smo Hair Clinic Zagreb - zdravstvenu ustanovu u centru hrvatske metropole koja predstavlja učinkovita rješenja brojnih problematika povezanih s vlasištem...

Hair Clinic Zagreb reportaza 1 1

"Hair Clinic Zagreb osnovana je na tragu potreba pacijenata, s ciljem da tržištu predstavi brojne opcije rješavanja problematika vlasišta - primjerice, od često neprepoznate ženske alopecije pa do sve do stečenog gubitka kose kod muškaraca. Uz jedinstveni antiaging i neinvazivni estetski program Poliklinike Duduković te vrhunsku estetsku kirurgiju lica, grudi i tijela u operacijskom segmentu Poliklinike D Klinik, smatram kako smo otvaranjem centra za zdravlje kose kreirali cjelinu i potpunost usluge na najvišoj razini.", rekao nam je dr. Mladen Duduković, član tima Hair Clinic Zagreb.

Hair Clinic Zagreb reportaza 1 11

Hair Clinic Zagreb reportaza 1 7
Gubitak kose u većini je slučajeva reverzibilno stanje, uzrokovano različitim čimbenicima..."To mogu biti poremećaji ciklusa rasta kose, upalna stanja koja oštećuju folikule, hormonalne promjene, genetski čimbenici, trudnoća, nedostatak određenih vitamina i minerala, djelovanje lijekova, autoimune bolesti vlasišta, kao i prekomjerna primjena mehaničke sile. U poremećaje gubitka kose ubrajamo ožiljne alopecije, neožiljne alopecije te strukturalne poremećaje vlasi. Bolesti vlasišta prisutne su kod svih životnih dobi - u dječjoj se najčešće radi o autoimunoj podlozi, u odrasloj je to utjecaj genetskih čimbenika i hormona, dok u trećoj životnoj dobi govorimo o procesima koji su posljedica starenja organizma." - otkrila nam je dr. Maja Kovačević

Hair Clinic Zagreb reportaza 1 2Ovdje ističu važnost pravovremene dijagnostike, kako bi što prije započelo liječenje s ciljem zaustavljanja ili smanjenja intenziteta procesa gubitka kose, te kako bi se, kod određenih bolesti vlasišta, spriječile potencijalno trajne posljedice poput pojave ožiljnih promjena i trajnog gubitka kose. Kada govorimo o pregledima i dijagnostici, Hair Clinic Zagreb je jedini centar u regiji koji upotrebljava PhotoFinder Studio - tehnološko rješenje za realnu mikroskopsku sliku vlasišta te praćenje rezultata liječenja i gustoće kose nakon transplantacije. "PhotoFinder sustav digitalne trihoskopije osigurava točan uvid u stanje pacijenta i klinički odgovor na terapiju, što je vrlo važno jer smo, u slučaju inicijalno nejasnih dijagnoza, u mogućnosti pacijentima prezentirati drugo mišljenje - suradnjom s TrichoLab platformom na kojoj međunarodno priznati stručnjaci temeljem visokokvalitetnih trihoskopskih fotografija iznose svoje dijagnostičke prijedloge.", pojašnjava dr. Kovačević. 

Hair Clinic Zagreb reportaza 1 5
Tim Hair Clinic Zagreb predstavljaju najeminentniji stručnjaci - dermatolozi i triholozi koji su većinu svojih znanstvenih radova objavili upravo u tim područjima, kao i vrhunski kirurzi educirani za transplantaciju kose, ali i obrva te bikini regije - zahvata koje su postali hit u svijetu. Naravno, uz stručnost tima, za iznimne je rezultate zaslužna i najmodernija tehnologija.

"Tržištu smo predstavili i NeoGraft 2.0 - revolucionarni poluautomatizirani sustav za transplantaciju kose koji je najpopularniju FUE tehniku transplantacije kose podigao na višu razinu i učinio postupak transplantacije manje invazivnim te bržim i učinkovitijim, uz iznimno kratko vrijeme koje je potrebno. Važno je naglasiti kako Neograft 2.0 uspješno presađuje dlačice na bilo kojem dijelu tijela, uključujući vlasište, obrve i bradu.  Uređajem NeoGraft 2.0 zdrave folikule kose izvade se iz područja u kojima je kosa gusta i individualno presade tamo gdje kose nedostaje. Ovaj zahvat traje od dva do čak pet sati, što ovisi o količini kose koja se transplatira, bezbolan je i bez klasičnih kirurških incizija i šivanja.", rekao nam je dr. Hrvoje Kisić.

Hair Clinic Zagreb reportaza 1 8

Naglasimo kako je ovaj uređaj vrhunskih karakteristika i iznimnih rezultata predstavljen u suradnji s tvrtkom MED EST koja, zastupajući svjetski priznate brandove i uređaje najmodernijih tehnoloških dostignuća, više od 15 godina uspješno posluje kao dio GiM Med grupacije i pripada skupini vodećih dobavljača opreme za dermatološku estetiku i fizikalnu medicinu u jugoistočnoj Europi. Jedan od navedenih brandova je i kanadski Venus Concept, visoko pozicioniran na svjetskom tržištu dermoestetike, dermatologije i kozmetologije, što je bez sumnje svojom kvalitetom potvrdio i uređaj NeoGraft 2.0...

Hair Clinic Zagreb reportaza 1 9

Uvjerili smo se - ovi su vrhunski stručnjaci u potpunosti usmjereni na pacijente i njihove probleme, a Hair Clinic Zagreb uistinu je jedinstven centar..."Posebnost i prednost Hair Clinic Zagreb svakako je potpunost ponude - kada govorimo o zdravlju vlasišta i ljepoti, gustoći i sjaju kose sva su rješenja zapravo na jednom mjestu!", kaže dr. Duduković.

Hair Clinic Zagreb reportaza 1 10
Zaključimo - uz stručnost i znanje tima Hair Clinic Zagreb na najvišoj razini, individualan pristup pacijentima te upotrebu tehnološki najmodernijih uređaja i primjenu najnaprednijih metoda, uspješnost ovih zahvata je neupitna!

Više pogledajte u video reportaži:

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam