Zagrebačka Očna poliklinika dr. Vukas, zahvaljujući stručnosti i iskustvu specijalista i zdravstvenih djelatnika, eminentna je oftalmološka ustanova koja ove godine obilježava značajnu obljetnicu - 25 godina rada i slovi za jednu od najuspješnijih u jugoistočnom dijelu Europe...

"Našim pacijentima osigurali smo najmoderniju tehnologiju, ali i stručnost na najvišoj svjetskoj razini. Doktori s kojima surađujemo renomirani su stručnjaci u svojim područjima - poput laserske korekcije dioptrije, dijagnostike i kirurgije prednjeg i stražnjeg segmenta oka ili estetskih zahvata i tretmana lica. Kada govorimo o dijagnostici, moderna tehnologija omogućava raniju detekciju određenih bolesti i stanja što značajno utječe na ispravnost dijagnoze te ishod terapije. U kirurgiji je napredak tehnologije omogućio brže i iz perspektive pacijenta jednostavnije zahvate s olakšanim postoperativnim oporavkom i učinkovitijim rezultatima. Operacija sive mrene nekada je trajala tridesetak minuta dok danas vješt kirurg isti zahvat može napraviti za svega pet do deset minuta.", otkriva nam dr. Zdeslav Vukas, ravnatelj poliklinike.

Ocna poliklinika dr. Vukas 2020. ambulante i estetika 2

Ocna poliklinika dr. Vukas 2020. ambulante i estetika 3

Nema sumnje kako je u Očnoj poliklinici dr. Vukas sve primarno usmjereno prema pacijentima...Predsjednik Upravnog vijeća polilklinike m. sc. Damjan Žunić pojašnjava nam filozofiju rada: "U Očnoj poliklinici dr. Vukas težište nikada nije bilo na broju pregleda ili izvršenih operacija, već da sve ono što napravimo bude prema najvišim standardima. Sinergija starijih, iskusnijih liječnika i mlađih kolega, uz upotrebu najmodernije tehnologije, garancija je vrhunskih rezultata, što su prepoznali i naši pacijenti!"

Siva mrena, glaukom, kratkovidnost, dalekovidnost ili astigmatizam - brojne su problematike, kao i zahvati poput kirurgije prednjeg i stražnjeg segmenta oka te laserske korekcije dioptrije, koji stručnom timu Očne poliklinike dr. Vukas predstavljaju svakodnevicu...Dr. Jasenka Pičman većim dijelom vodi opću oftalomološku ambulantu, prof. dr. Damir Bosnar subspecijalista je za prednji i stražnji segment oka, a prim. dr. Sonja Jandroković glaukomatolog, dok je uža specijalnost dr. Zdeslava Vukasa laserska korekcija svih vrsta dioptrija Excimer i Femto laserom. Suradnici su i subspecijalista za prednji segment oka dr. Peter Preskar iz Slovenije, te vitreoretinalni kirurg prof. dr. Stefano Zenoni iz Italije.

Ocna poliklinika dr. Vukas 2020. ambulante i estetika 1

Naravno, pravovremeni pregled i dijagnostika od iznimne su važnosti za uspješnost zahvata..."U opću ambulantu najčešće se naručuju pacijenti koji dolaze na prvi potpuni oftalmološki pregled ili su, nakon otkrivene sumnje na problem s očima, upućeni na detaljnu obradu. Potpuni oftalmološki pregled podrazumijeva određivanje vidne oštrine, mjerenje očnog tlaka i pregled očne pozadine na biomikroskopu. Ukoliko se tijekom pregleda ove vrste pojavi potreba za daljnjom obradom, pacijent se upućuje u jednu od subspecijalističkih ambulanti Očne poliklinike dr. Vukas, što je iznimno važno jer se na taj način sve pretrage mogu obaviti na jednome mjestu!", rekla nam je dr. Jasenka Pičman.

Ocna poliklinika dr. Vukas 2020. ambulante i estetika 5

"U retinološkoj ambulanti tretiramo niz stanja na očnoj pozadini. Retinološka obrada, uz potpuni oftalmološki pregled, uključuje i OCT - digitalnu analizu očne pozadine koja radi izmjere u mikronima. Navedene su promjene iznimno sitne pa ih naše oko ne može registrirati, zbog čega nam uvelike pomaže tehnologija. Stanja koja tretiramo najčešće su degenerativne prirode (zbog životne dobi) ili su to komplikacije na očima uzrokovane sistemskim bolestima poput dijabetesa ili povišenog krvnog tlaka.", otkriva nam prof. dr. Damir Bosnar...

Ocna poliklinika dr. Vukas 2020. ambulante i estetika 6

Spomenimo kako je, uz oftalmologiju, segment djelatnosti u Očnoj poliklinici dr. Vukas i estetika...Radi se o dva iznimno popularna estetska tretmana - dermalnim filerima i botoxu. U estetici se upotrebljavaju za prevenciju i popunjavanje bora te poboljšanje kontura i revitalizaciju lica. Postupak je brz, bezbolan i siguran, a rezultati vidljivi odmah nakon tretmana, što je zapravo i primarni razlog njihove popularnosti, pogotovo među ženskom populacijom. Od kirurških estetskih zahvata najčešći je blefaroplastika ili podizanje vjeđa, zahvat koji se uklanja višak kože na gornjim ili donjim vjeđama.

Ocna poliklinika dr. Vukas 2020. ambulante i estetika 9
Ovdje je temeljna ideja jasna i jednostavna - pacijenti zaslužuju samo najbolje...zbog svega navedenog, pacijenti iz Očne Poliklinike dr. Vukas odlaze sa smiješkom na licu i što je najvažnije - njihovi problemi postaju prošlost...

Više pogledajte u video reportaži:

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam