Završila je još jedna splitska Montura. Jedini i najvažniji modni događaj u Dalmaciji i Splitu - Montura Fashion Destination, koja traje još od 2000. godine kada je prvi put održana pod nazivom "Revija obrtnika i poduzetnika - Montura", publici je predstavila najnovije kolekcije hrvatskih dizajnera za aktualnu jesensko-zimsku sezonu i narednu proljetno-ljetnu.
Uz pokroviteljstvo Ministarstva gospodarstva, Hrvatske gospodarske komore, Splitsko dalmatinske županije, Udruženja obrtnika Split, Splitske banke, Hotela Radisson, The View Luxury roomsa, Hairbooka by Ivica Šuljak te Oštarije u Viđakovi, u Multimedijalnom kulturnom centru Doma mladih svoje je kolekcije predstavilo osam autora modne odjeće, jedan majstor cipela te grupa polaznika Talijanske škole mode i dizajna Callegari.

Montura 2

Modna kuća Mak opravdala je najavu Nede Makjanić Kunić da će to biti kolekcija prepuna finog pret-a-portera, odjeće prepoznatljive za Mak. Naziv kolekcije "This is Mak" najbolje opisuje 30 godina rada u kojem se nije izgubio kontinuitet, a originalni materijali i krojevi dorađene klasike namijenjeni su ženama u pokretu.

Arileo - iako je Jurica Pirić najavio komade insprirane "Piratima s Kariba", valja pridodati da se ta gusarska nota odlično uklopila s baroknim izdanjima suknji i haljina.

Montura 3

Ana Kujundžić ostala je vjerna svojem stvaranju tkanina i dezena koje opet koristi u oblikovanju ženstvenih komada, a kolekcija je nosiva u svim godišnjim dobima.

Etno mot Eleonore Tomić predstavio je prirodne materijale korištene za bogate kreacije s minimalnim detaljima i mirnim tonovima. Eleonora je bila inspirirana zimskom bajkom, a njeni ogrtači, haljine, tunike, suknje i hlače međusobno se mogu kombinirati i stvarati novu cjelinu.

Zoran Aragović je pokazao dio aktualne kolekcije BlackOut za jesen i zimu čije je zaštitno lice Ella Dvornik te capsule kolekciju premijerno predstavljenu na Monturi. Baza je bila crna, a nadograđivale su je srebrni i zlatni elementi.

Pravo oduševljene izazvao je Igor Djuga kolekcijom svojeg branda Identity. Pomalo boemski, pomalo glam chick, Djugine su oprave privukle pozornost zbog vještog korištenja prozirnih materijala. Mahom tamne podloge postajale su svijetle na ženskom tijelu koje se u svakom komadu nazire, a posebno valja istaknuti kreacije s vezom.

Gorana Milaković je iznenadila svojom Buba Bu kolekcijom od tkanina metalnog odsjaja kombiniranih sa zlatnim materijalima. 

Montura 3

Novogodišnja kolekcija Anamarije Asanović bila je obilježena svjetlucavim tkaninama, elegantnim krojevima iskoristivim i u dnevnim prilikama.

A jedini splitski "postolar" - Ivan Ledenko - ponovno je dokazao koliko vješto prati svjetske trendove i nudi cipele, natikače i kratke čizme za svaku nogu. Njegove boje, pliš, gamoš i pokoji zlatasti detalj začinili su svaki par u kolekciji.

Montura 4
I na koncu, pohvalimo još jedan nastup polaznika Talijanske škole mode i dizajna Callegari. Svoje male ali ženstvene kolekcije predstavili su Martina Radman Listeš, Marina Glavinić, Judita Deak i Duje Buljan.

 

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam