Lesley Lawson cijelom je svijetu manje poznata po svom imenu, koliko po svom nadimku Twiggy. Ova engleska manekenka, model, glumica i pjevačica, rođena je na današnji dan 1949. godine, a proslavila se još kao tinejdžerka 60-ih godina.

 

Twiggy 4

 

Twiggy je, kao što joj i nadimak kaže, bila poznata po svojoj građi, odnosno mršavom i pomalo androgenom izgledu, a to je pratila i prepoznatljjiva kratka, plava kosa. Njen nadimak toliko je ušao u uporabu, da se i dan danas ta riječ upotrebljava kao sinonim za mršavu osobu, čak i kod nas.

 

Twiggy 3

 

Ova prominentna manekenka iza sebe ima titule poput “Lice 1966″ i “Žena godine” u Velikoj Britaniji, kao i angažmane po cijelom svijetu. Bila je apsolutna stilska ikona 60-ih, a njen interesantna “dječački” izgled proslavio ju je do te mjere da i dan danas nema zamjenu. Nakon manekenske karijere, okušala se i u glumi, televiziji te pisanju knjiga.

 

Twiggy 2

 

Iza sebe ima jedan brak, a trenutno je udana za Leigha Lawsona te ima kćer iz svog prvog braka. Da ju godine ne zaustavljaju dokazala je relativno nedavnim angažmanima za Olay te Marks and Spencer, a vrlo je aktivna i u humanitarnom radu te kao aktivistica protiv krzna u modi te mučenja životinja.

 

Izvor: She.hr

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam