Vjerojatno ne postoji osoba na svijetu koja u jednom periodu života nije posjedovala popularne starke. Ove tenisice nastale kao dio sportske opreme za košarku još davne 1917. godine pod brendom All Star, do danas je zadržao prepoznatljiv dizajn, naravno, s malim preinakama.

 

starke 3

 

Uz tri osnovne boje, plavu, crnu i tamno plavu, danas je u ponudi cijela paleta boja i materijala, a posljednji makeover ovih popularnih tenisica lansirao ih je među najskuplju obuću na svijetu. Starke vrijedne 140 tisuća kuna izradio je poznati američki umjetnik Nate Lowman.

Jedan od najpopularnijih suvremenih umjetnika u Americi transformirao je par običnih starki u pravo umjetničko djelo, a za to mu je trebalo oko 10 sati. Nate, poznat još po vezi sa slavnom blizankom Mary-Kate Olsen, na inicijativu je webshopa luksuznih kolekcija Just One Eye koristio je prava platna na kojima je napravio dekonstrukciju William De Kooningovog poznatog portreta Marilyn Monroe.

 

starke 2

 

Dva platna bila su dovoljna za 21 par unikatnih Chuck Taylor tenisica integrirana u originalne gumene potplate iz 1970-tih, kada su ove tenisice bile simbol mladenačkog bunta određenih subkultura.

 

starke 1

 

Najskuplje tenisice u 97 godina postojanja brenda All Star, mogu se kupiti na spomenutoj internetskoj stranici, a za njih ćete morati izdvojiti čak 25.000 dolara.

 

Izvor: She.hr

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam