DFWZ uspio je dogovoriti dolazak dizajnera slavnog Garetha Puigha – Craiga Lawrencea! Zajedno s dugogodišnjom suradnicom, stilisticom Katie Schillingford Craig je zadužen za styling mega zvijezdi poput Lady Gage, Jessie J, Daisy Lowe, Bjork, Tilde Swinton i Florence Welch.

Kolekcija  AW 2012 inspirirana je putovanjima, posebno avioskim  letovima i njihovim osobljem - od izblijedjelog glamura sa sredine stoljeća do suvremene britanske stvarnosti. Stoga ne čudi da je Craig oduševljen dolaskom u Zagreb gdje će, nadamo se, pronaći inspiraciju za novu kolekciju. Sam dizajner izjavio je: „Iznimno sam uzbuđen što prvi puta imam priliku posjetiti zemlju o kojoj sam toliko čuo od svojih prijatelja dizajnera u Londonu.  O Zagrebu i Fashion Weeku svi pričaju s oduševljenjem stoga se nadam se da ću se i ja dobro provesti i predstaviti zagrebačkoj publici.“

craig_lawrence

Diplomiravši na prestižnom St. Martinsu, 6 uzastopnih sezona dizajnirao je pletivo za Garetha Puigha. Također, bio je dio NewGen programa British Councila koji podupire mlade dizajnere sve do 2012. kada dobiva mjesto u Centre for Fashion Enterprise’s Venture programu.

craig_lawrence2Craigova specijalnost je pletivo  – sofisticirane, zaigrane i elegantne kolekcije s naglaskom na individualnost.  Iz sezone u sezonu impresionira publiku pomičući granice dizajniranja pletiva koristeći Kyototex – japanski konac prekriven metalom koji je postao njegovo obilježje u svijetu mode.

craig_lawrence1Specijalni dio kolekcije je  i  Swarovski Collective inicijativa gdje se dizajner posebno usredotočuje na integracijiu Swarovski kristala u kolekciji, stvarajući posebne cjeline koji su ne samo ukrašene Swarovski elemenatima već izrađene od njih u cijelosti.

Autor: www.fashionweekzagreb.com

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam