Kada je sa svega četrnaest godina prvi puta zakoračila na modne piste, ova mršava Britanka pomalo dječačkog izgleda vjerojatno nije ni sanjala da će postati jedan od najpoznatijih i najbolje plaćenih top modela posljednjeg desetljeća dvadesetoga stoljeća. Riječ je o manekenskoj zvijezdi koja od početka svoje karijere plijeni veliku pozornost javnosti. Novinarski senzacionalisti, kamere i fotoaparati pratili su je u stopu nemilosrdno objavljujući pojedinosti iz njezina privatnog života. Ipak, ova plavokosa ljepotica nije pokleknula pred kokainskim aferama i ljubavnim brodolomima.

Uspješna karijera Kate Moss započela je neočekivano kada ju je 1988. godine u zrakoplovnoj luci, po povratku s obiteljskog odmora, slučajno primijetila djelatnica modne agencije ''Storm''. Izrazito mršava i visoka svega 169 centimetara, ova je djevojka ubrzo postala jedno od najtraženijih lica svijeta mode. Svojom je figurom poljuljala dotadašnja poimanja ženske ljepote otvorivši vrata anoreksičnim mršavicama - koje i danas vladaju modnim pistama i izazivaju gnjev punašnijih žena.

 Krasila je naslovnice mnogih časopisa, no prepoznatljivost je stekla kontroverznom kampanjom za donje rublje Calvina Kleina. Modni dizajneri jednostavno su je obožavali i doslovno se otimali za njezinu pojavnost. I danas je zaštitno lice mnogih uglednih modnih kuća, a svoju je svestranost potvrdila pojavljivanjem na filmskim platnima i malim ekranima. Brojni su je časopisi i televizijske kuće proglašavali 'Modelom godine' i omiljenim licem modne pozornice.

Kate Moss 2002. godine svoj život obogaćuje još jednom, možda i najzahtjevnijom ulogom - majčinstvom. Danas je majka šestogodišnje djevojčice Lile Grace, rođene u sada već bivšoj vezi  s Jeffersonom Hackom - uglednim izdavačem jednog britanskog časopisa.

Unatoč poslovnim uspjesima, svoju je karijeru obilježila čestim izletima u svijet opijata koji su kulminirali 2005. godine objavljivanjem fotografija na kojima je uhvaćena na djelu. Nedolično ponašanje donijelo je osudu javnosti i raskid brojnih poslovnih ugovora. No, modni su stručnjaci ubrzo uvidjeli kako svjetla pozornice ne bliješte jednakim sjajem bez svoje miljenice, te su joj i ovaj put oprostili vrativši joj mjesto koje joj u svijetu mode nesumnjivo pripada. Sudeći prema velikom medijskom interesu i zastupljenosti na brojnim portalima i stranicama časopisa, sa sigurnošću možemo reći da je Kate Moss svojom pojavom utjelovila karizmu neodoljive i uspješne žene današnjice.

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam