Lifestyle

kuhanje 1

Postoji mnogo tehnika i "tajni" koje možete oponašati kod kuće i poboljšati vlastito kuhanje.

2018. She patlidzan 1

Patlidžan (lat. Solanum melongena) u narodu je poznat i kao melancan, malancan, modri patlidžan, a potječe iz Indije.

2018. She luk

U ovom popisu riječ je o namirnicama koje zapravo često "spašavaju" situaciju, dodaju "osobnost" jelima ili bez problema mogu osmisliti jelovnik.

2021. She.hr vinograd 01

Regija Tokaj je prva zatvorena vinska regija na svijetu (registrirana daleke 1737. godine), ali od 2019. se može pohvaliti da je dom vjerojatno najskupljeg vina na svijetu.

Sastojci:
- 2 šalice glatkog brašna,
- pola žličice sode bikarbone,
- pola žličice morske soli,
- 3/4 šalice otopljenog maslaca,
- 1 šalica smeđeg šećera,
- pola šalice kristalnog šećera,
- 1 žlica ekstrakta vanilije,
- 1 jaje,
- 1 žutanjak,
- 2 šalice čokoladnih mrvica

cokoladni_keksi

Priprema:

Ugrijte pećnicu na 160°C i stavite papir za pečenje u pleh. U jednu zdjelu prosijte brašna, dodajte sol i sodu bikarbonu , a u drugoj zdjeli pomiješajte smeđi i kristalni šećer, otopljeni maslac, jaje i žutanjak, te domaći ekstrat vanilije. Miješajte dok ne postane kremasto. Dodajte ostatak brašna i pomješajte da se svi sastojci dobro povežu. Na kraju dodajte čokoladne suzice ili mrvice te žličicom stavljajte smjesu na pleh i pecite oko 15 minuta. Čokoladni keksi idealan su dodatak uz topli čaj ili čokoladu.
Dobar tek želi Vam www.svijet-ljepote.hr!


Bozicni punc

Limun oprati vrućom vodom i izrezati na ploške; ploške limuna zajedno s portom, sokom od grožđa, štangicom cimeta i klinčićem staviti u lonac i na laganoj vatri zakuhati.

2018. She Pandoro 1

Pandoro je tradicionalni talijanski slatki kruh.

Bozicni puding

Englezi već tradicionalno ovaj slatki i zdravi desert pripremaju za Božićno slavlje!

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam