U srcu Mediterana, samo dva sata leta zrakoplovom od Zagreba nalazi se zemlja koja privlači svojom dokazanom gostoljubivošću i kulturološkim različitostima. Riječ je o Tunisu. Neodoljiva je čar koju Tunis nudi putnicima koji će zaviriti i otkriti misterioznu Saharu i bogatu tajnovitu povijest starih gradova - Kartage, El Jema ili Keruana.

Nekadašnja francuska kolonija danas je najrazvijenija, najtolerantnija i najmirnija zemlja sjeverne Afrike, koja morsku granicu dijeli s Alžirom i Libijom. Brdoviti sjever s vrhovima Atlasa s kojih se spuštaju potoci i riječice u kontrastu je s pustinjskom ravnicom. Većina stanovništva živi u gradovima, dok je pustinjski jug vrlo rijetko naseljen. 

hotel_bazenZemlja tople i suhe klime idealno je odredište za sve koji ljetovanje žele provesti na beskrajnim pješčanim plažama, okruženi egzotičnim arapskim mirisima i aromama. Tunis veliku pozornos poklanja turizmu, čemu svjedoče i brojni luksuzni hoteli smješteni duž morske obale i u oazama na jugu zemlje. 

Izuzetnom gostoljubivošću i ljubaznošću Tunižani će vas odmah osvojiti, a simpatičnom upornošću ovi će vas uspješni trgovci nerijektko nagovoriti na kupnju suvenira upravo u njihovoj trgovini.

deva_pustinja kairouan_1

Odlučite li odmor potražiti u orijentalnom raju Tunisa nikako ne smijete propustiti jahanje na devama, upoznavanje starih obrta, razgled i kupovinu tradicionalnih suvenira, takozvane nargile - staklene posude za pušenje posebne vrste duhana, kao ni atraktivne trbušne plesačice.


 Ukoliko želite okusiti specijalitete Tunisa najbolje je posjetiti male lokalne restorane. Hrana je izvrsna i izvorna, a i uživat ćete u samom okruženju u kojem ćete nailaziti na lokalno stanovništvo i tipičnu arapsku atmosferu Tunisa.

Želite li pobjeći iz dosadne svakodnevice, promijeniti okruženje, ostvariti ljetovanje iz snova, doživjeti avanturu, uzbudljive provode, ali i naučiti ponešto o kulturi i načinu života najljubaznijih stanovnika Afrike - beskrajna prostranstva Sahare i egzotične plaže Tunisa, nesumnjivo su odgovor koji tražite.

 

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam