Jesen je pokucala i na gastro vrata - iako je danju još toplo, kalendarska jesen znači i dolazak plodova kojih smo se zaželjeli. Neki od nas posljednjih dana pretražuju okolne šume u potrazi za vrganjima kojih ovih dana doista ima. Svježi su, sočni i spremni za gastro kreacije. Zagrebački restoran "Apetit" iz Masarykove ulice jesen shvaća ozbiljno pa tako gostima priprema pravu bajku koja uključuje svježe namirnice, dobru energiju i vrhunsku pripremu.

Neki od njihovih jesenskih prijedloga s nove karte su jesenska salata od buče. Iako lagano, ovo jelo zadovoljit će sve ljubitelje povrća. Domaći tagliolini s vrganjima pun su pogodak za dane koji su pred nama. Ova gljiva omiljena je među Hrvatima, a posebno je popularna na zagrebačkom području u čijoj ih bližoj okolici možemo pronaći. Prijedlog glavnog jesenskog jela može biti Patka sous vide s kruškom uz glazirane mahune i acceto od kruške. Pravo zadovoljstvo je desert "Apetita" - tart od limuna s meringom.

Domaća atmosfera i ugodno društvo idealni su za uživanje u jesenskim gastro delicijama. Bilo da ih pripremamo sami ili se odlučimo za posjet restoranu, ovo je doba godine puno okusa koje smo zavoljeli i jedva ih dočekali s dolaskom prvih jesenskih dana!

Recepte možete pronaći na http://svijet-ljepote.hr/kulinarski-recepti

Gastro recepti jesen 3 JESENSKA SALATA OD BUČE

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam