Već četrnaest godina za redom u listopadu Velika Gorica i Turopolje žive u znaku gastronomije i vrhunskih okusa turopoljskih jela, te svih delicija koje pripremaju majstori velikogoričkih ugostiteljskih objekata i gostiju koji izlažu hranu svog kraja na manifestaciji - gastro izložba i velikom nedjeljnom turopoljskom ručku.

Organizatori Gastro Turopolja, Udruženje obrtnika Velika Gorica i Turistička zajednica grada Velike Gorice, pripremaju i ovogodišnju manifestaciju.

Gastro Turopolja 3

Svi ljubitelji dobre hrane i ove će godine u gastro tjednu (12.-18.10.) moći uživati u ponudi velikogoričkih restorana, a Gastro izložba i nedjeljni turopoljski ručak priprema se 18.10. u centru Velike Gorice, koji će i ove godine postati velika blagovaonica za tisuće građana koji će uživati u bogatoj enogastronomskoj ponudi - domaćoj turopoljskoj kuhinji i specijalitetima koje će pripremati gosti na izložbi. Za uživanje u morskim delicijama i ove godine s otoka Korčule i Lastova stižu plodovi mora i dalmatinska spiza. Najbolju domaću turopoljsku kotlovinu pripremati će učenici velikogoričke Srednje strukovne škole i ekipe vatrogasnih društava, a lovački gulaš lovačka društva. Posjetitelji će svoja nepca počastiti prepoznatljivim turopoljskim i najfinijim slasticama velikogoričkih slastičara. Nakon ručka, slijedi uživanje u najboljim vinima velikogoričkih podruma, kao i vinima gostiju vinara iz Zagrebačke županije, otoka Korčule i Slovenije.

Bogati program i sadržaji manifestacije, kulinarski show, prodajna izložba jabuka, suvenira, obrtničkih proizvoda, eko i zdrave hrane, „Gorički dani meda“ Pčelarske uduge „Turopolje“, tamburaše, zabavni i drugi sadržaji koje će vam pripremiti organizatori zasigurno će na Vašem kalendaru 18. listopada rezervirati za 14.Gastro Turopolja i najveći švedski stol na otvorenom, u centru Velike Gorice ispred Muzeja Turopolja!

Gastro Turopolja 4

 

 

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam