U hotelu Panorama u Prelogu održao se prvi Panorama pizza kup u organizaciji DG - SPORT d.o.o. i G.E.T.- udruge za kulturu stola. Pokrovitelj događanja je Turistička zajednica Međimurske županije, a sponzori su Podravka, Premes, Bohnec, OPG Kišić, mesnica Kiš i austrijski Krainer.


PIZZA 9

 

Panorama pizza kup je natjecanje na kojem smo okupili 10 ponajboljih pizzeria Hrvatske, a glavni cilj manifestacije je edukacija o kvalitetnim namirnicama. Želimo poučiti ugostitelje, pizza-majstore i konzumente što su to dobre namirnice te da sve ono što se kupuje po kioscima nisu nužno pizze. Pizza nije "junk food", pod uvjetom da se radi prema pravilima kulinarske struke.

 

PIZZA 5

 

Natjecanje se odvijalo u dvije kategorije:
1. Zadana tema: Capricciosa ("miješana") pizza
2. Autorska pizza

 

Pizzeria u hotelu Panorama u kojem se natjecanje održava ima krušnu peć. Pizzu je trebalo pripremiti, ispeći, narezati i poslati pred žiri koji je bio odvojen od natjecatelja. Kriteriji ocjenjivanja bili su: stupanj pečenja, kvaliteta tijesta i umaka, količina i okus namirnica te cjelokupan dojam.

 

PIZZA 1

 

PIZZA 2

 

Pizze je ocjenjivao žiri u sastavu: Loreena Meda, Rene Bakalović, Časlav Matijević, Domagoj Jakopović - Ribafish i Tomislava - Tommy.

- Loreena Meda je ljubiteljica fine hrane, osnivačica projekta GastroKomadi, a iskustvo u  ocjenjivanju pizza stekla je na svjetskom prvenstvu u Italiji

- Rene Bakalović, gastronom, najpoznatiji TV hedonist naše države. Ako netko zna što je  dobra klopa, onda je to on. 

- Časlav Matijević, naš najpoznatiji i definitivno najsimpatičniji putujući kuhar, veliki je ljubitelj finih vina i dobre hrane. Počasni je Međimurac. 

- Domagoj Jakopović Ribafish, najveći je autoritet u svijetu brze hrane i piva u Hrvata, a bome i šire. Testirao je bureke, hamburgere, a došao je red i na pizze.

- Tomislava - Tommy, desetogodišnja je manekenka i glumica, a u žiriju predstavnica važne interesne skupine. Znamo da su mnogi restorani u ponudu uveli pizzu upravo zbog djece.

 

Nakon oba kruga natjecanja i zbrojenih ocjena, konačni poredak je sljedeći:

Pozicija: Pizzeria: Pizza majstor:

1. Restoran O'Hara, Zagreb Dejan Plišo
2. Pizzeria Pancho & Toro, Sesvete Davor Žagar
3. Pizzeria Luca's, Zagreb Jere Rubelj
4. Konoba-pizzeria Zora Bila, Split Dane Tahirović
5. Hotel Panorama, Prelog, Mario Lovrek

6. Pizzeria Rošo, Ivanić Grad, Mario Kopejtko
7. Restoran TiM, Zagreb Zvonimir Igor Jurković
8. Hotel Panorama, Prelog Ivan Korent
9. Restoran Domenico, Varaždin Ivica Ivanušec
10. Pivnica Mejaši, Ludbreg Tomislav Oršić

 

PIZZA 3

 

U isto vrijeme, oformljen je i žiri od prisutnih novinara. Prema njihovim ocjenama, prvo mjesto pripalo je Pizzeriji Luca's. Nakon natjecateljskog djela, održao se Pizza show uz voditelja Davora Dretara Dreleta i nastup grupe Pastiri. To je bila prilika da gosti upoznaju Pizzerije sudionike te po povoljnim cijenama probaju ove izvrsne pizze.

 

PIZZA 8

 

PIZZA 4

 

Kao zanimljivost, Zlatko Sedlanić Podravkin promotor kulinarstva pripremio je nekoliko pizza s Podravkinim proizvodima, među njima i pizze s tijestom od kukuruznog brašna, tijestom od heljdine kaše te desertnu pizzu s Linoladom i kremom od vanilije. Tom prilikom održao je iznimno korisnu prezentaciju.

 

PIZZA 6

 

Još jedna zanimljivost bila je pizza od konopljinog brašna koju je predstavio Nikola Planinić, suosnivač i direktor tvrtke CannaBio koja se bavi uzgojem i preradom industrijske konoplje. Panorama pizza kup ide dalje. Kreće se s natjecanjima po regijama, a najbolji iz regionalnih natjecanja će se opet susresti u finalu sljedeće godine.

 

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam