U subotu, 27. rujna 2014. u hotelu Panorama (Prelog, Međimurska županija) održat će se Pizza kup i Pizza show. Organizatori su DG - SPORT d.o.o. i G.E.T.- udruga za kulturu stola. Pokrovitelj događanja je Turistička zajednica Međimurske županije, a sponzori su Podravka, Premes, Bohnec i OPG Kišić.

 

PIZZA 4

 

Pizza kup je natjecanje najboljih pizzeria Hrvatske, a glavni cilj manifestacije je edukacija o kvalitetnim namirnicama, jer ćemo ovom prilikom pokazati da pizza ne mora biti junk food. Uži izbor pizzeria pozvanih na sudjelovanje sastavljen je prema dva kriterija: anketi koju smo proveli na društvenim mrežama i recenzijama gastro znalaca. Uz pizzeriu Panorama iz Preloga koja je domaćin, te pizzerie kao što su Zora Bila iz Splita, O'Hara iz Zagreba, Rošo iz Ivanić Grada i ostale.

O pobjedniku odlučuje žiri u sastavu: Loreena Meda, Rene Bakalović, Časlav Matijević, Domagoj Jakopović - Ribafish i Tomislava - Tommy.

 

PIZZA 6

 

Loreena Meda je ljubiteljica fine hrane, osnivačica projekta GastroKomadi, a iskustvo u ocjenjivanju pizza stekla je na svjetskom prvenstvu u Italiji.

 

PIZZA 2

 

Rene Bakalović, gastronom, najpoznatiji TV hedonist naše države. Ako netko zna što je dobra klopa, onda je to on.

 

PIZZA 1

 

Časlav Matijević, naš najpoznatiji i definitivno najsimpatičniji putujući kuhar, veliki je ljubitelj finih vina i dobre hrane. Počasni je Međimurac.

 

PIZZA 3

 

Domagoj Jakopović Ribafish, najveći je autoritet u svijetu brze hrane i piva u Hrvata, a bome i šire. Testirao je bureke, hamburgere, a došao je red i na pizze.

 

PIZZA 5

 

Tomislava - Tommy, desetogodišnja je manekenka i glumica, a u žiriju predstavnica važne interesne skupine. Znamo da su mnogi restorani u ponudu uveli pizzu upravo zbog djece.

 

Pizzeria u hotelu Panorama u kojem se natjecanje održava ima krušnu peć.

 

PIZZA 7

 

Natjecanje se odvija u dvije kategorije:

1. Zadana tema: Capricciosa ("miješana") pizza
2. Autorska pizza ili po vlastitom izboru

 

PIZZA 8

 

Nakon natjecateljskog djela, održat će se Pizza show, s početkom u 18 sati uz voditelja Davora Dretara Dreleta i nastup grupe Pastiri. To će biti prilika da gosti upoznaju pizzerie i sudionike, te po povoljnim cijenama probaju ove izvrsne pizze, a Zlatko Sedlanić, Podravkin promotor kulinarstva pripremat će pizze s Podravkinim proizvodima i posebnu, desertnu pizzu, s linoladom i kremom od vanilije.
Ulaz na show se ne naplaćuje.

 

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam