Regija Tokaj je prva zatvorena vinska regija na svijetu (registrirana daleke 1737. godine), ali od 2019. se može pohvaliti da je dom vjerojatno najskupljeg vina na svijetu.
Postoji mnogo tehnika i "tajni" koje možete oponašati kod kuće i poboljšati vlastito kuhanje.
Patlidžan (lat. Solanum melongena) u narodu je poznat i kao melancan, malancan, modri patlidžan, a potječe iz Indije.
Sastojci:
- 2 šalice glatkog brašna,
- pola žličice sode bikarbone,
- pola žličice morske soli,
- 3/4 šalice otopljenog maslaca,
- 1 šalica smeđeg šećera,
- pola šalice kristalnog šećera,
- 1 žlica ekstrakta vanilije,
- 1 jaje,
- 1 žutanjak,
- 2 šalice čokoladnih mrvica
Priprema:
Ugrijte pećnicu na 160°C i stavite papir za pečenje u pleh. U jednu zdjelu prosijte brašna, dodajte sol i sodu bikarbonu , a u drugoj zdjeli pomiješajte smeđi i kristalni šećer, otopljeni maslac, jaje i žutanjak, te domaći ekstrat vanilije. Miješajte dok ne postane kremasto. Dodajte ostatak brašna i pomješajte da se svi sastojci dobro povežu. Na kraju dodajte čokoladne suzice ili mrvice te žličicom stavljajte smjesu na pleh i pecite oko 15 minuta. Čokoladni keksi idealan su dodatak uz topli čaj ili čokoladu.
Dobar tek želi Vam www.svijet-ljepote.hr!
Limun oprati vrućom vodom i izrezati na ploške; ploške limuna zajedno s portom, sokom od grožđa, štangicom cimeta i klinčićem staviti u lonac i na laganoj vatri zakuhati.
Englezi već tradicionalno ovaj slatki i zdravi desert pripremaju za Božićno slavlje!
Nakon tjedna uživanja u gastronomskoj ponudi velikogoričkih restorana te receptima, okusima i mirisima turopoljskih jela, mnogobrojni posjetitelji 21. Gastra Turopolja cijeli su vikend u centru suncem okupane Velike Gorice bili u prigodi kušati gastronomske delicije, upoznati različitost ponude obrtnika, te uživati u raznovrsnim i zanimljivim zabavnim sadržajima.