Način na koji uređujemo vlastita četiri zida zapravo je odraz naše ličnosti, tvrdi Uwe Linke, autor knjige o psihologiji stanovanja (Die Psychologie des Wohnens). Pri tome veliku ulogu igraju upravo karakteristike pojedinih horoskopskih znakova koji izravno utječu na naše odluke o tome što nam se sviđa, a što ne. Rakovi se na primjer trude dom učiniti udobnim gnijezdom, dok Lavovi s druge strane interijerom žele sami sebe predstaviti drugima i poslati određenu poruku društvu.

Dugogodišnje savjetovanje o uređenju interijera navelo je Linkea na dva ključna zaključka. Prvo, namještaj ne odabiremo prema trendovima, i drugo, stanovanje i psihologija usko su povezani.

Ovan
Odluke donosi spontano, obožava slobodu i svoj avanturistički duh pa tako namještaj prije svega mora biti funkcionalan dok je estetika u drugom planu. Temperamentu Ovnova odgovaraju vatrene boje kao što je crvena, a metalni namještaj draži im je od drvenog. Središnje mjesto u stanu im je soba s krevetom i regalom s knjigama.

Bik
Uživa u prikupljanju najrazličitijih predmeta i cijeni tradiciju. Voli antikvitete, a sve suvenire izlaže na vidljiva mjesta. Od boja mu se najviše sviđaju zelena, narančasta i terakota. Središnje mjesto mu je kuhinja, a najsretniji su kad žive u vlastitoj kući s dvorištem.

Blizanci
Fleksibilni su i poduzetni i rado se druže s prijateljima. Stoga preferiraju otvorene, prozračne prostore koji se lako održavaju. Često se sele pa namještaj mora biti takav da se može brzo rastaviti i sastaviti. Preferiraju žutu, svjetlo sivu i svjetlo plavu. Vole organizirati kućne zabave i puno vremena provoditi za radnim stolom.

Rak
Rakovi su poznati po svojoj strasti za kolekcionarstvom, treba im puno sigurnosti i važno im je da se kod kuće osjećaju doista udobno. Zidove često ukrašavaju obiteljskim slikama i fotografijama s putovanja, a preferiraju mekane materijale i pliš. Vole tople boje poput ljubičaste, a središnje mjesto u kući im je dnevna soba s velikom, udobnom foteljom.

Lav
Važna im je poruka koju šalju svojim uređenjem interijera pa naginju unikatima i luksuzu. Izražena je njihova želja za stanovanjem u vili ili penthouseu, a od boja preferiraju zlatnu i bijelu. Najviše vremena provode za svojim velikim stolovima i u kraljevskom krevetu.

Djevica
Djevice su realistične i skromne, ali ujedno teže perfekcionizmu. Funkcionalni namještaj kombiniraju s pomno odabranim detaljima, a pored same estetike važna im je kvaliteta predmeta. Teže ekološki učinkovitom življenju, od boja vole smeđu, bež i zelenu, a središnje mjesto u kući im je dvorište ili balkon.

2018. She dom svijece

Vaga
Vage su poznate po dobrom ukusu, društvenosti i osjećajem za umjetnost. Stanuju sa stilom, moderno, teže luksuzu pri čemu često zaboravljaju na funkcionalne elemente. Sve prostorije međusobno usklađuju bojama (pogotovo bijelom, srebrnom i plavom). Najviše se ponose kupaonicom.

Škorpion
Strastveni Škorpion teži originalnosti pa mu je dom mješavina najrazličitijih stilova. Forma i lude ideje važnije su mu od udobnosti, a od materijala najviše voli željezo i kožu. Preferiraju crvenu, žarko zelenu te kontraste crveno-crnu i bijelo-crnu.

Strijelac
Strijelci često putuju, velikodušni su i u neprestanoj su potrazi za smislom života i mudrosti. Otvoreni su za brojne kulture, a za njih idealan stan ima visoke stropove i bogato je opremljen. Ljubičasta, purpurna i tamno plava boje su koje najčešće koristi u uređenju interijera.

Jarac
Hladni, suzdržani, realistični i skromni ljudi poput tipičnog Jarca interijer uređuju samo onim namještajem koji im doista treba. Ne vole detalje, štede gdje mogu, a sve što kupuju kupuju s ciljem da traje do kraja života. Preferiraju jasne linije i čvrste materijale poput kamena, a od boja im se najviše sviđaju antracit i plava.

Vodenjak
Vodenjaci obožavaju eksperimentirati, ekstravagantni su i teže originalnosti. U njihovim domovima isprepliću se različiti stilovi, a često mijenjaju raspored namještaja, slika i dekorativnih elemenata. Sviđa im se staklo, bambus i aluminij, a najbolje se osjećaju u egzotično-udobnom-umjetničkom okruženju.

Ribe
Žive u romantičnom svijetu, u kojem veliku ulogu igraju snovi i osjećaji. Idealna lokacija za život za Ribe je kuća uz more, koja je kreativno uređena i ukrašena umjetničkim detaljima. Od boja preferiraju zeleno-plavu, a dom za njih predstavlja savršenu oazu mira i relaksacije.

Izvor: She.hr

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam