Svađate se i ne trpite svekrvu? Ponekad vam se čini kako je smisao njenog postojanja da vas gnjavi? E, pa tako je! Ali, evo i zašto!

Psiholozi objašnjavaju da se u osnovi ovog problema nalazi borba između majke i ljubavnice. Postoje razni tipovi svekrva, upoznajte se s njima kako biste lakše podnijele život.

Saveznica

Ona je u početku potpuno opčinjena vama jer misli da je dobila saveznicu. Međutim, ubrzo će pokušati preko vas mijenjati sina. Nešto poput: "Reci mu neka obuče nešto lijepo, tebe će poslušati". Naravno, kritike koje su na mjestu možda i možete uvažiti, ali problemi nastaju kada krene svakodnevno zamarati komentarima. Najbolje sredstvo protiv ovog ponašanja je iskrenost. Objasnite svekrvi da niste spremni sudjelovati u manipulacijama.

Sveznalica

Ona zna peče najsočnije meso, zna gdje su sva sniženja, ona zna kada je najbolje otići na ljetovanje, ona zna kako biste trebali odgajati djecu… Da, ona je sveznalica koja ne krije da je u svemu kompetentnija od vas. Ono što je 20, a često i više godina odgovaralo njenom sinu ne može nestati preko noći. Ako se upustite u borbu, produbit ćete konflikt. U ovakvoj situaciji najbolje je reagirati trezveno, no ako i to ne upali - budite direktniji.

svekrva

Rezervirana

Svaki čovjek je osjetljiv na komentare o njegovoj obitelji, osobito majci. Nemojte ju komentirati. Kada vam dođe u posjetu isključivo je posvećena svome sinčiću. Povremeno vam upiti koju kurtoaznu rečenicu. Njena distanca uznemirava i vrijeđa. Napravite prvi korak koji će razbiti napetu atmosferu - pozovite je, posjetite je, kupite joj neku sitnicu. Na kraju krajeva, vi volite istog muškarca, pa je sasvim prirodno da se zbližite. Ako i poslije toga ona ostane hladna, onda pomoći nema.

Zla maćeha

Pakosna vrsta privržene majke.Baš se trudi dokazati kako vi sve radite pogrešno. Čim joj se pruži prilika javno vas izgrdi. Zašto to radi? Zato što se plaši da će zauvijek izgubiti sina. Ovo je klasičan scenarij u domaćinstvima u kojima živi nekoliko generacija. Otvoreni razgovor se u ovakvom slučaju ne može izbjeći. Vaš partner mora biti na vašoj strani i to majci mora jasno dati do znanja.

Vječita žrtva

Njena standardna rečenica je "nikada nemate vremena za mene!". Ona bi najradije svakodnevno dolazila. Ako je odbijete, odmah je bolesna ili depresivna, pa će pokušati nametnuti i osjećaj krivice. Delikatno - osobito ako je ako je razvedena ili udovica. Jedino rješenje je kompromis.

Izvor: She.hr

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam