Časopis "Journal of Marriage and Family" objavio je zanimljivo istraživanje koje pokazuje da na sreću u braku značajno utječe zadovoljstvo žene. Ne samo da smo glavne kad je u pitanju potrošnja, nego očito i stabilnost u braku ovisi najviše o nama.

Naime, Deborah Carr i kolege sa sveučilišta New Jersey analizirali su 400 bračnih parova u kojima je supruga imala barem 60 godina i koji su u prosjeku trajali 39 godina. Zanimalo ih je kakve osjećaje partneri imaju jedno prema drugome. Pitanja poput "poštuje li vas vaš supružnik?" te "razumije li vaš supružnik vaše osjećaje ili se svađa s vama?" bila su im vodilja, a ispostavilo se da su muškarci općenito sretniji kada su brakom zadovoljne njihove supruge. Razlog tome je što će zadovoljna žena za svog supruga učiniti više, dakle i on je sretniji. Postavljamo pitanje - tko je tu zapravo pametniji? Odnosno, kao da postoji prešutni dogovor koji vodi do win-win situacije...

Istraživanje je pokazalo i da su žene manje sretne kada im je suprug bolestan, jer se one najčešće brinu o njemu, dok muškarci ne dijele taj osjećaj kada su žene u pitanju jer se one ne oslanjaju uvijek na svoje muževe, nego, primjerice, na kćeri. Dakle, muškarci - držite svoje žene sretnima i zadovoljnima, pa ćete imati dug i sretan brak!

zagrljaj 3

Izvor: She.hr

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam