Nedavno provedena studija je pokazala kako osobe koje rade u prosjeku 11 sati dnevno mogu imati nepoželjne negativne posljedice na svoje zdravlje.
Današnji ritam života mnoge je prikovao za njihovo radno mjesto na kojem borave veći dio svoga vremena. Predanost poslu možda je za vašeg poslodavca veliki plus kada je u pitanju kakvo će mišljenje imati o vama, ali za vas itekako može biti pogubno za zdravlje. Naime, posljednje istraživanje je pokazalo kako prekovremeni rad udvostručuje rizik od pojave depresije.

posaostres1


Ukoliko provodite više od 11 sati dnevno na poslu i pritom zanemarujete svoju obitelj, druženje s prijateljima, nemate vremena za sebe i svoje hobije, velika je mogućnost da ćete na kraju postati nezadovoljni svojim životom i pasti u depresiju. Također, osobe koje mnogo sjede na svom radnom mjestu mogu razviti niz zdrastvenih problema s kralježnicom, ali isto tako povećati rizik od dijebetesa, srčanog udara, raka ili gojaznosti.
Dalje, ukoliko previše radite, istraživanje je pokazalo kako se onda sigurno nećete dovoljno naspavati, jer većina osoba koja radi više od 50 sati tjedno spava manje od 6 sati. Tu su i kardiovaskularni problemi, bolesti srca, srčani udar i visoki krvni tlak, stres te problemi s vidom koji nastaju uslijed dugog naprezanja ispred računala.

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam