Trudnoća je za ženu uglavnom sretno i uzbudljivo iščekivanje, ali - nije uvijek sve lijepo. Većina žena bori se s mučninama, pa se "slatko išćekivanje" pretvori u boravak u kupaoni. Slijedi nekoliko savjeta kako riješiti ovaj problem i početi uživati u trudnoći.

trudnica-za-tekst

Pijte dosta tekućine - najbolje je da umjereno tijekom dana pijete vodu. Popijete li previše vode odjednom, pruštit ćete si klečanje pored wc školjke. Ako vam je vruće ili jednostavno vam više odgovara - jedite komadiće leda!

voda-za-tekst

Za vrijeme obroka pokušajte ne prejedati se. Preporučljivo je više manjih obroka, a ne tri veća obroka dnevno.
Provjerite da li vaši vitamini za trudnice sadrže 50 mg vitamina B6. Istraživanja pokazuju da B6 pomaže u smanjivanju mučnine!

djumbir-za-tekst

Đumbir je jedan od narodnih lijekova koji će vam pomoći. Uzmite komadić svježeg đumbira i pojedite. Danas se od njega prave slatkiši i sokovi, pa odaberite ono što vam je najprivlačnije.
Izbjegavajte mirise koliko je to moguće. Žene su uglavnom osjetljive na miris hrane, osobito za vrijeme kuhanja. Kuhana i neslana hrana možda vam neće biti baš ukusna, ali je učinkovita. 
Kada ujutro ustajete iz kreveta, činite to što laganije. Čim ustanete, pojedite laganu užinu.

obrok-za-tekst1

 

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam