Sastojci:
- 200 g korjenastog povrća,
- 1,5 l vode,
- 2 žlice maslinovog ulja,
- 3-4 zrna papra,
- 1 rajčica,
- 1 žlica Vegete,
- list peršina,
- list lovora,
- 600 g škarpine,
- 2-3 žlice kvasine,
- 50 ml soka od rajčice,
- 120 g kuhane riže
Priprema:
Korjenasto povrće ogulite i narežite na veće komade. U odgovarajuću posudu stavite vodu, maslinovo ulje, očišćeno povrće, list lovora, zrna papra, svježu rajčicu, Vegetu, list peršina i celera. Sadržaj u loncu zakipite i kuhajte na laganoj vatri 10-15 minuta. Nakon toga stavite očišćenu škarpinu, kvasinu, sok od rajčica i juhu nastavite kuhati na laganoj vatri još oko 15 minuta. Kuhanu ribu izvadite, očistite od kostiju, a juhu procijedite.
Dobar tek želi Vam www.svijet-ljepote.hr!