Ostavite sve detoksirajuće dijete i hranu za mršavljenje sa strane, poboljšajte svoje zdravlje zdjelom ukusne juhe od mrkve!
Sastojci:
- chili flakes
- sjeme od kumina
- maslinovo ulje
- 650g mrkve (oprane i izgratinirane)
- 1 celer (fino isjeckan)
- 150g crvene leće
- 1.2 l povrtnog temeljca
- 125ml mlijeka (po mogućnosti kokosovo mlijeko)
- čvrsti jogurt
- listovi korijandera
- sol i papar po želji
- topla pogača od kruha
Priprema:
Zagrijte veliku tavu za pirjanje i u nju dodajte chilli flakes i sjeme od kumina. Pržitena suho par minuta sve dok ne puste aromu. Odvojite dio sjemenja i stavite sa strane. Dodajte maslinovo ulje i kada bude vruće pospite unutra mrkvu i celer. Nakon par minuta dodajte crvenu leću, povrtni temeljac i kokosovo mlijeko. Kuhajte 15-ak minuta poklopljeno dok leća ne omekša. Posolite i popaprite po želji. Za serviranje dodajte žlicu jogurta u juhu, pospite začinom i listom korijandera, uz toplu pogaču od kruha.
Dobar tek želi Vam www.svijet-ljepote.hr!
Maslac izmiješajte sa šećerom. Dodajte suhe grožđice, brusnice, bademe, brašno pomiješano s praškom za pecivo, krušne mrvice, sol, konjak, sok i naribanu koricu limuna, pa sve promiješajte.
Jaja razmutite, dodajte pripremljenoj smjesi i sve dobro promiješajte. Smjesu ostavite da odstoji 2-3 sata na hladnom mjestu.
Kalupe premažite maslacem, punite ohlađenom smjesom, pa ih stavite u vodenu kupelj i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 45-60 minuta. Puding dobro ohladite u kalupima.
Posluživanje
Ohlađeni puding izvadite iz kalupa i poslužite na desertnim tanjurićima uz čaj.