Sastojci:
- 4 kg raznovrsne riječne ribe
- 3 dl pirea od rajčica
- 1 dl ulja
- 60 dag crvenog luka
- 5 dag crvene paprike
- 2 dag ljute crvene paprike
- 8 dag soli
- nekoliko suhih ljutih papričica (po želji)
Priprema:
Ribu očistiti iznutra i izvana, odstraniti glavu te dobro oprati pod malzom vode. Ako je riba veća, izrežemo je na komade. U tavi na ulju prižimo narezani crveni luk. Kad se luk ispirja dodamo mu sol, ljutu i slatku papriku. Dobro izmješamo i prelijemo vodom tek toliko da pokrije ribu. Dodamo pire od rajčica i nekoliko suhih ljutih papričica ako želimo da bude pikantniji. Kada paprikaš prokuha, smanjimo temperaturu i ostavimo da lagano krčka oko pola sata. Paprikaš možete poslužiti uz domaću tjesteninu.
Dobar tek želi Vam www.svijet-ljepote.hr!
Ribu očistiti iznutra i izvana, odstraniti glavu te dobro oprati pod malzom vode. Ako je riba veća, izrežemo je na komade. U tavi na ulju prižimo narezani crveni luk. Kad se luk ispirja dodamo mu sol, ljutu i slatku papriku. Dobro izmješamo i prelijemo vodom tek toliko da pokrije ribu. Dodamo pire od rajčica i nekoliko suhih ljutih papričica ako želimo da bude pikantniji. Kada paprikaš prokuha, smanjimo temperaturu i ostavimo da lagano krčka oko pola sata. Paprikaš možete poslužiti uz domaću tjesteninu.
Dobar tek želi Vam www.svijet-ljepote.hr!