Sastojci:
- 80 dag cvjetova brokule
- 80 dag purećega bijelog mesa
- 10 dag dimljene slanine
- 3 žlice riže
- 2 kisela krastavčića
- 1 žličica pirea od rajčice
- 1 žličica senfa
- sol
- papar
- 3 žlice maslinova ulja
- 2 žlice suncokretova ulja
- 2 žlice maslaca
- 2 dcl suhoga bijelog vina
- 2 režnja češnjaka
- 1 žlica sitno sjeckanog peršinova lišća
- 2 žlice brašna
Priprema:
Puretinu narezati na 8 odrezaka, lagano istanjiti batom za meso i posoliti. Rajčicu i senf pomiješati, pa premazati jednu stranu mesa. Slaninu narezati na kockice, pa popržiti na maslacu, dodati na kockice narezane krastavce i dobro ispranu rižu. Sve pirjati dodajući vodu i vino, da se riža prokuha 10-15 minuta. Malo ohladiti, pa puniti odreske. Saviti ih i pričvrstiti čačkalicom. Naglo ih popržiti na dijelu maslaca i ulja, uvaljane u brašno, tako da poprime zlatnu boju sa svih strana. Složiti ih u posudu za kuhanje, podliti vinom i prokuhati ih 10-15 minuta. Za to vrijeme prokuhati cvjetove brokule 10 minuta u kipućoj vodi. Izvaditi. Na maslinovu ulju kratko popržiti sitno sjeckani češnjak i peršin, pa politi po brokuli. Oko brokule složiti savitke i njih preliti umakom u kojima su se pirjali.
Dobar tek želi Vam www.svijet-ljepote.hr!