Održavati glatku i podatnu kožu tijekom cijele godine izgleda kao težak posao, ali svakako možete na vrijeme zaustaviti njeno isušivanje i svrbež ukoliko slijedite nekoliko savjeta koje smo za vas pripremili.
Naša koža uvijek je stavljena na mnoge bitke tijekom zimskih i hladnijih mjeseci. Osim u borbi protiv vjetra, kiše i možda povremenog snijega, varirajuće temperature testiraju je do maksimuma. Kako se svemu tome oduprijeti?

trazmazima1

Kako oscilacija temperature utječe na kožu?

Većinu našeg vremena provodimo u toplini vlastitog doma kako bismo se obranili od hladne zime, a ponekad nismo ni svjesni koliko je sam prostor zagrijan, većinom i previše nego što nam treba i što može imati štetnih posljedica za izgled naše kože. Centralno grijanje dovodi do niske razine vlažnosti u zraku što onda našoj koži oduzima prirodnu vlažnost. Pogotovo nakon toga kada odete vani na niske temperature, vaša koža dodatno postaje mnogo osjetljivija.

Rješenje? Pokušajte smanjiti grijanje i voditi računa o zagrijanosti prostora, a pritom ćete i uštedjeti na računima. Kao savjet da održite dovoljnu količinu vlage u prostoru, stavite posudicu s vodom pored radiatora kako biste vratili vlažnost u zraku. 

Tuširajte se pametno

Prilikom tuširanja temperatura vode je jako bitna. Previše zagrijana voda oduzima koži njenu prirodnu masnoću te je na taj način dodatno isušuje i čini je ranjivom kada izađete vani. Savjet? Pokušajte se limitirati na svega 10 minuta tuširanja i izbjegavajte preveliku temperaturu vode koliko vam god ona dobro došla. Koža će vam biti zahvalna. 

traumazima1

Što kada puše vjetar?

Vjetar i sunce u kombinaciji nisu najbolji primjer za održavanje zdravlja naše kože, pogotovo preko zime. Kako vjetar uklanja UV zaštitu, naša koža postaje sklonija utjecaju loših sunčevih zraka. Zato svakako nemojte zaboraviti koristiti kreme koje imaju zaštitini faktor i preko zime, a to se posebno odnosi na lice, pogotovo ukoliko razmišljate o odlasku na skijanje.

 

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam