Žene u većini slučajeva olako nalaze mane na vlastitom tijelu te se prepuštaju samokritičnosti. S jedne strane u medijima su bombardirane idealima ljepote, a s druge uče o tom kako je bitna unutarnja ljepota.

Ipak, to je mantra koju ne treba bezrazložno ponavljati, već se u nju treba vjerovati te naučiti kako voljeti vlastito tijelo.

 

zensko_tijelo1

 

Ljubav prema samom sebi donijet će vam razne dobrobiti poput toga da ćete biti opušteniji, a samim time i sretniji. Dobre vibracije koje će vas okružiti podići će vam samopouzdanje te ćete zbog toga biti društveniji i uspješniji na poslovnom i ljubavnom polju.

Nekoliko je načina uz pomoću kojih možete prevariti vlastitu samokritičnost koja je već nekako s rođenjem ukorijenjena u vama te gledajući se u ogledalo pomisliti – moje tijelo je prekrasno!

 

zensko_tijelo2

 

5 načina za ljubav prema vlastitom tijelu

1. Lista

Pozitivne liste je uvijek korisno pisati. Tako na list papira nabrojite ono što volite na sebi i čemu se divite. Neka čaša vaše ljepote bude na pola puna.

2. Međuodnos

Ne zanemarujte vlastito tijelo, njegujte ga poput hrama. Ono će se osjećati voljeno, maženo i paženo te će izgledati bolje i privlačnije. Priuštite si trenutke u kojima ćete se tretirati uljima i kremama te vježbajte i ulažite u svoju ljepotu.

3. Realnost

Možda je još jednom potrebno ponoviti, iako to vjerojatno već znate, kako je za izglede modela s naslovnica zaslužna vojska stilista, frizera i make up artista te naravno i onaj Photoshop. Ako ne vjerujete pokušajte svoju fotografiju retuširati u nekom programu za obradu fotografija i shvatit ćete kako ste i vi bez mane uz samo nekoliko poteza programskim kistom. Al ipak, znajte - mane su ono zbog čega vas netko voli.

 

zensko_tijelo

 

4. Držanje

Iako se možda čini nebitnim, ali dobro držanje će uvelike popraviti vaš dojam same sebe. Ispravite se i hodajte samouvjereno. Vlastiti odraz u izlozima će vam se sigurno više sviđati.

5. Brojke

Zaboravite na brojke na vagi i metru koje pokazuju da vi niste savršenih mjerila jer vi niste broj već osoba. Ako se dobro osjećate sa svojim atributima uživajte u vlastitim mjerilima ljepote.

P.S. Bez obzira na mnogobrojne dijete i minijaturne kupaće kostime jedite kad ste gladni, odmarajte se kad vas dostigne umor i okružite se optimističnim i dragim ljudima koji će vam podizati raspoloženje i samopouzdanje.


Izvor: She.hr


 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam