Budući da elektricitet u kosi stvaraju baš nagle temperaturne promjene on je time mnogo češći zimi. Riješite ga se u par koraka!

1. Trudite se kosu prati samo kada je to neophodno jer često pranje kose lišava ju prirodnih ulja te doprinosi isušivanju kose, a suha kosa više je podložna statičkom elektricitetu. Kosu perite jednom ili dva puta tjedno, i to isključivo mlakom vodom, jer pretjerano vruća voda dodatno isušuje kosu. Kosu na kraju isperite mlazom hladne vode. Pokušajte pronaći hidratantni, ali blagi šampon, koji će smanjiti isušivanje kose, a tako i statički elektricitet. Nakon pranja obavezno nanesite regenerator, kako biste kosi vratili potrebnu vlagu.

kosa9


2. Kosu nastojite osušiti prirodnim putem kad god je to moguće, a ako baš morate koristiti sušilo za kosu, neka ono bude odmaknuto najmanje 20 centimetara od kose. Isto tako, preporučuje se korištenje sušila za kosu s ionizatorom.

kosa_el1


3. Postoje brojni proizvodi protiv elektriciteta u kosi. Većina njih sadrži silikone, koji kosi osiguravaju zaštitu i smanjuju elektricitet. Na mokru kosu nanesite malo silikona, a ako bude potrebno, ponovite kada se kosa osuši. Ako ste skloniji prirodnim rješenjima, predlažemo vam da na mokru kosu nanesete malo biljnog ulja, koje će joj vratiti potrebnu vlagu, zaštititi ju od isušivanja i smanjiti elektricitet. Osobito je korisno ulje argana, koje smanjuje vrijeme sušenja kose za 50%, a ujedno ju i štiti od isušivanja.

kosa_el2


4. Redovito šišanje vrhova, najmanje svaka dva mjeseca, vrlo je važno da biste vašu kosu održali zdravom. Ispucali vrhovi podložniji su statičkom elektricitetu, stoga biste se ovoga trebali držati osobito u zimskim mjesecima. Isto tako, nastojite kosu što manje tretirati preparatima koji ju isušuju, a posebno bojama za kosu i lakovima.

kosa-opadanj1


5. Glavni uzroci elektriciteta u kosi tijekom zimskih dana su suh i vlažan zrak te nagle promjene temperature. Statičkom elektricitetu doprinosi i grijanje u zatvorenim prostorijama, stoga je ovlaživač zraka vrlo dobra investicija. Ukoliko ste pobornik prirodnijih rješenja par cvjetova u domu popravit će stvar budući da cvijeće djeluje kao prirodni ovlaživač zraka.

kosa_el3


6. I na kraju par instant trikova. Lakom za kosu možete pošpricati četku prije češljanja kose. Koristite četku s prirodnim zupcima, kako biste neutralizirali statički elektricitet. Metalnim predmetom pređite po kosi, primjerice metalnim dijelom vješalice za odjeću, koji će apsorbirati statički elektricitet iz vaše kose. Držite vješalicu tako da dodiruje glavu i polako ju pomičite prema vrhovima. Pređite tako svaki dio vaše kose. Nakon što osušite kosu, pošpricajte tjeme s malo vode ili pri osobito vlažnom vremenu zaštitite kosu kapom.

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam