Mladolikom izgledu pomaže njega kože, prehrana, stanje duha, sjaj u oku, ali i izbor frizure i boje za kosu. Naravno, nijansu je potrebno odabrati u skladu s godinama i tenom lica.

Za početak je bitno ne biti ekstreman, jer, ako primjerice niste u cvijetu mladosti, izrazito crvene ili narančaste i plave nijanse ipak nisu pravi odabir i nikako se neće slagati s vašom kožom. Čak je i siva (platinasta) bolji odabir!

 

plava_kosa

 

Oprezno i s crnom bojom kose! Naime, zbog prevelikog kontrasta s tenom i blijedilom lica, bore će biti vidljivije, dok ćete s izrazito svjetlom nijansom izgledati pomalo isprano i ne toliko u skladu s godinama. Što je najbolje rješenje? Želite li izgledati mlađe, najpametnije je odabrati nekoliko nijansi svjetliju boju od vaše prirodne boje kose, a da pritom izbor, kao što smo već i naglasili, ne bude ekstreman.

Ako ste prirodna plavuša, s vremenom možete sijede zamijeniti bojom meda ili pak zlaćanom - to će izgledu dati toplinu i ženstvenost.

 

crna_kosa

 

Smeđokosima je prikladna boja čokolade, a ženama crvene kose - kestenjasta. Tople nijanse čine da osoba izgleda nježnije, mlađe, svježije i sjajnije.

 

kosa_prva

  

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam