Mnogi će se složiti da je zdrava i lijepa kosa prvo što će zamijetiti na nekoj ženi. Ipak, kosa nije samo ukras koji nas čini ljepšim drugom spolu. Ona je pokazatelj svega što se događa u našem tijelu, a ukoliko nešto nije u redu najčešće reagira prekomjernim ispadanjem.

Stručnjaci tvrde da nas sve do brojke od 100 ispalih vlasi dnevno ne bi trebalo zabrinjavati. Ipak, primijetite li da vaše vlasi opadaju i više od toga i potraje li takvo stanje dulje od 4 tjedna, svakako bi ste trebali potražiti savjet od liječnika.

 

kosa-opadanj1

 

Jedan od najčešćih razloga ispadanja kose je poremećaj razine hormona. Zatim, tu su problemi s štitnjačom, jetrom, bubrezima, te poremećaj u radu imunološkog sustava koji isto može dovesti do opadanja kose. Ovu neugodnu pojavu uzrokuju i upalni procesi u vašem tijelu, no jednako tako i pojedini lijekovi s naglaskom na antibiotike.

Pronaći pravi uzrok opadanja kose je važno, jer će ono prestati čim se u vašem organizmu, bilo prirodno ili nakon stručne intervencije, ponovno uspostavi ravnoteža.

 

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam