Ako mislite da s opadanjem kose imaju problema samo muškarci ili žene koje uđu u menopauzu, promislite ponovno. Trećina žena između 25 i 35 godina života pati od takvog neugodnog simptoma.

Razlog tome navodi se stresan život i pritisak donošenja odluka. Žene, koje su prije imale glavnu ulogu majke i domaćice, sada se moraju nositi i s uspješnom karijerom. Ljudsko tijelo reagira na stres tako što oslobađa štetne radikale koji mogu uzrokovati i naglo opadanje kose.

Isto tako, postoje i drugi razlozi zbog koji je kosa podložna naglom propadanju, a to su današnje učestale dijete, nizak nivo željeza u krvi, hormonalne promjene nakon trudnoće i određeni lijekovi koji mogu imati velik utjecaj na zdravlje kose. Naravno, tu se ni smiju zaboraviti ni geni, jer ako vam je majka imala tanku kosu velika je šansa da ćete je imati i vi.

gubitak-kose2


Gubljenje kose je kod žena izuzetno teško prihvaćeno i stvara mali emocionalni šok, jer na kosu se gleda kao na ženstvenost i seksualnu atrakciju koja privlači muškarce, stoga mnoge žene iz tog razloga pate od nedostatka samopouzdanja. Svi prirodno gubimo oko 50-100 vlasi na dan svaki put nakon što očešljamo kosu moramo povući velik broj vlasi s četke ili iz umivaonika. Ali svakako ćemo primjetiti ukoliko je taj broj mnogo veći nego što je bio prije.

Kako možemo utjecati na neželjeni gubitak kose?


Svakako, rješenje u kvalitetnoj prehrani koja će kosi vratiti izgubljeni sjaj i kvalitetu. Kako se kosa sastoji od proteina, jako je važno da vaša prehrana sastoji od toga, kao što su jaja, povrće, riba i meso. Isto tako, vitamini mogu poboljšati ponovni rast kose. Ukoliko patite od anemije, poželjno je uzimati željezo kao dodatak prehrani, ali morate imati na umu ukoliko želite rezultate da pijete uz to i vitamin C koji pomaže bolju apsorbciju željeza, te konzumirate mnogo zelenog povrća kao što su špinat, mahunarke i brokula.

Za dodatno opuštanje stresa svakako vam može pomoć i posebna relaksirajuća masaža vlasišta koju možete dobiti kod svog frizera ili u wellness centru. Naravno, i kod kuće možete izdvojiti nekoliko minuta za sebe i rukama blago masirati vlasište ili prilikom šamponiranja kose potrudite se kosi dati potrebnu njegu.

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam