Tanka kosa s kojom nezaobilazno ide nedostatak volumena najčešći je problem kod žena. Prozračne kratke frizure i prikladna njega mogu to popraviti. Ipak ne smije se zanemariti utjecaj prehrane na kvalitetu odnosno debljinu dlake.
Dijete i loša prehrana može izazvati stanjivanje kose ili njezino opadanje. Promjenom prehrane i vitaminskim dodacima možete znatno popraviti situaciju.

Prehrana

soja-za-tekstKosa se sastoji pretežno od proteina, zato je logično da ih što prije ubacite u prehranu. Iako na spomen proteina ljudi najprije pomisle na crveno meso, nutricionisti preporučuju da ga se izbjegava. Srećom jaja, riba, sojin jogurt, kvasac, niskokalorični sir i grah obiluju proteinima.

Vitamini 

vitamini-za-tekstPravilna prehrana uz dodatak vitamina nahranit će vašu kosu iznutra. Oni sadrže hranjive tvari koji su potrebni vašem organizmu. Većina vitamina koji se nalaze u hrani uzimase  u nedovoljnoj količini. Nemogućnost raznovrsne prehrane tjera nas da potrebu za njima potražimo u obliku multivitaminskih kapsula. Kosa najviše koristi ima od vitamina B kao i od amino kiselina. Prevelik unos vitamina A može uzrokovati gubitak kose, zato ne pretjerujte.

Masaža vlasišta 

cetka-za-tekstFolikule kose možete ojačati na način da im poboljšate krvotok. Češljanje četkom od prirodne dlake ne samo da će poboljšati prokrvljenost vlasišta nego će i ravnomjerno rasporediti prirodna ulja na kosi. Nekada se djevojkama savjetovalo da svaku noć pred spavanje točno 100 puta četkom prođu kroz kosu. Preporučuje se da jednom dnevno 5 minuta prstima masirate vlasište. Ne sviđa li vam se masaža, možete isprobati kinesku metodu koja uključje lagano lupkanje po vlasištu.


 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam