Miris Božića i blagdanska čarolija spustila se i na omiljeno zagrebačko Kazalište Komedija. Kako bi zajedno sa svojom publikom proslavili najradosnije vrijeme u godini, prosinac je rezerviran za poseban blagdanski program kojim će se slaviti ljubav, mir i radost, uz pjesmu i ples, a tradicionalno će se ispratiti i posljednji sati 2018. godine. A za veseli provod potrebno je samo navući osmijeh na lice, obući plesne cipele i zaputiti se u Komediju na jednu od posebnih izvedbi u prosincu - posjetitelje očekuju Božićni koncert i novogodišnji koncert Beč u Agramu.

Komedija 2

17., 18. i 19. prosinca rezervirani su za čarobni Božićni Koncert! Kazalište Komedija i Husar&Tomčić škola pjevanja udružile su snage i za adventsko vrijeme pripremaju pravu glazbenu poslasticu u kojoj osim polaznika škole sudjeluju i solisti kazališta - Sandra Bagarić, Danijela Pintarić, Vanda Winter, Ervin Baučić i Đani Stipaničev te kazališni orkestar pod ravnanjem maestra Davora Kelića. Program su osmislile osnivačice škole pjevanja, mentorice te ujedno i umjetničke ravnateljice svih programa i projekata, Ivana Husar i Martina Tomčić, a suradnice na projektu su su Djordjija Palić, Ines Miletić i Maja Šivak kao vokalne mentorice, koreografkinja Tihana Strmečki uz Andreu Granić, a koncert vizualno-režijski potpisuje Petra Radin.

Komedija 4

A sam će se kraj godine u Kazalištu Komedija već tradicionalno ispratiti će radosno i raspjevano. Koncertom Beč u Agramu zagrebačko će se kazalište, zajedno sa svojom publikom, oprostiti od 2018. i dočekati Novu, 2019. godinu uz umilne zvuke valcera, polki, uvertira, arija i dueta. Strauss stariji i mlađi, Lehár, Kálmán i von Suppé Komedijinu će publiku povesti na uzbudljivo glazbeno putovanje uz vatromet najljepših nota, sjajne soliste i pravu blagdansku atmosferu. U koncertu sudjeluju Zorica Antonić, Sandra Bagarić, Vlatka Burić Dujmović, Ervin Baučić, Đani Stipaničev, Damir Lončar, Vid Balog i Davor Svedružić, a na rasporedu je 28., 29., 30. prosinca u 19:30, dok je 31. prosinca početak u 17:30 sati.

O KAZALIŠTU
Zagrebačko gradsko kazalište Komedija osnovano je 1. studenoga 1950. kao pravni sljednik Zagrebačkog dramskog kazališta i Vedrog Kerempuhovog kazališta. Osnovna mu je djelatnost izvođenje glazbenih predstava (operete i komične opere od 1950.; mjuzikl od 1960.; rock i pop opere od 1975.) te dramskih predstava (komedija klasične i suvremene svjetske i domaće komediografije). Obavlja i izdavačku djelatnost. Umjetnički ansambl Kazališta uz dramske glumce i glumce-pjevače čine i pjevači, zbor, balet i orkestar (više od 150 zaposlenih, uključivši i kazališne radionice te tehničke i zajedničke službe). Prva predstava odigrana je 29. studenoga 1950. godine, a do danas ih je prikazano oko 13.000, od čega više od 300 naslova. Među poznate “Komedijine” hitove ubrajaju se i mjuzikli Jalta, Jalta (Grgić - Kabiljo), Guslač na krovu (Bock - Stein); operete Zemlja smiješka (Lehar), Kneginja čardaša (Kalman), Šišmiš (Strauss); komedije Probudi se, Kato (Grgić), Klupko (Budak) te rock-opere Gubec beg (Krajač - Metikoš - Prohaska) i Grička vještica (Krajač - Metikoš - Prohaska). Kazalište, njegovi projekti i djelatnici dobitnici su mnogih prestižnih nagrada i priznanja!

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam