Zrinka Cvitešić oduševila je u ulozi Maggie premijernu publiku Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu! Premijeru drame "Mačka na vrućem limenom krovu" Tennesseeja Williamsa, u režiji Paola Magellija, došao je pogledati i Zrinki pružiti podršku i njezin partner Niko Kranjčar. Za portal Scena.hr, Niko je dao kratki komentar: "Predstava je divna!"
Nakon predstave, Zrinka i Niko bili su dobro raspoloženi, a Zrinka je blistala u haljini poznate dizajnerice Matije Vuice.

Zrinka Cvitesic i Niko Kranjcar 2

Zrinka Cvitesic i Matija Vujica

Ova je bila posebna večer za Zrinku jer je proslavila i 20 godina karijere. Uz Zrinku, u predstavi su igrali Filip Vidović, Ksenija Marinković, Milan Pleština, Dušan Bućan, Ana Begić, Livio Badurina i Goran Grgić. U predstavi nastupaju i pjevači Lucija Jelušić, Stefano Surian, Josip Roša te petoro djece. Autorski tim predstave čine još dramaturginja Željka Udovičić, scenograf Lorenzo Banci, kostimograf Leo Kulaš, te skladatelji Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević.
Dramski tekst "Mačka na vrućem limenom krovu" praizveden je u New Yorku 1955. godine, a iste je godine Tennessee Williams za njega dobio Pulitzerovu nagradu. Detaljno portretirajući svoje likove, Williams daje duboko emotivnu i potresnu sliku obitelji koja se zaplela u vlastitu mrežu laži i obmana. Nitko u njoj nije oslobođen barem dijela krivnje, no iskrena potraga za istinom i ljubavi otkupljuje sudionike. Istodobno socijalna priča i melodrama, "Mačka na vrućem limenom krovu" djeluje svježe u eri novog konzervativizma i svojim pokličem za slobodnom ljubavi pravi je izazov za redatelja Paola Magellija.

Izvor & fotografije: Scena.hr

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam