Uz ping-pong, ples, tai-chi, vježbanje, šetnju i Brick by Brick radionicu u subotu je u zagrebačkom Parku Maksimir održana manifestacija Pokretom protiv parkinsona.

Pokretom protiv Parkinsona 1

Pokretom protiv Parkinsona 5

Za ugodniji, glazbeni ugođaj pobrinuli su se Massimo i Jazz Band. Zlatna stolnotenisačica Sandra Paović bila je motivirajuća sportska partnerica pa su oboljeli od parkinsona s njom rado odmjerili snage u ping-pongu koji dokazano pomaže zaustaviti progresiju i ublažiti simptome bolesti.

"Drago mi je da stolni tenis pomaže kod parkinsona, jer je i meni pomogao poslije prometne nesreće da se opet vratim aktivnom igranju, ali sada kao paraolimpijka.", rekla je Paović.

U znak podrške aktivnom životu s parkinsonom s oboljelima su ping-pong odigrali pročelnik za zdravstvo Vjekoslav Jeleč, veleposlanik Velike Britanije Andrew Dalgleish i Tvrtko Barun, ravnatelj Isusovačke službe za izbjeglice u jugoistočnoj Europi.

Oboljeli od parkinsona pokazali su veliki interes i za novitet u ovogodišnjem programu Brick by Brick radionicu: neuro izazovnu aktivnost građenja drvenim ciglicama čije slaganje kod djece i odraslih potiče kreativne vještine i osjećaj za prostor te jača psihomotoričke sposobnosti.

Pokretom protiv Parkinsona 2

"Zadovoljni smo jer smo se ugodno i aktivno družili. Jako je važno da oboljeli jačaju svoje motoričke i mentalne funkcije kako bi im svakodnevica bila lakša i ugodnija.", izjavila je dr. Vladimira Vuletić, predsjednica Udruge Parkinson i mi.

Manifestacija je održana u organizaciji Udruge Parkinson i mi, uz potporu Hrvatskog stolnoteniskog saveza, a pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Grada Zagreba i Ministarstva zdravstva.

Pokretom protiv Parkinsona 4

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam