Na konferenciji za novinare i visoke uzvanike otvoren je prvi centar za tehnologiju unutar Studentskog centra u Zagrebu, Stablo znanja powered by Vip, koji studentima i mladima pruža priliku da realiziraju svoje ideje i sposobnosti.
Ovo je prvi projekt ovog tipa kojeg su osmislili studenti i namijenili ga studentima kako bi mogli slobodno sudjelovati i potpuno besplatno koristiti najnovije tehnologije za učenje i druženje.
Mjesto za razmjenu ideja i znanja, ali i okupljanja koja promoviraju inovacije, kreativnost te jačaju poduzetničku klimu u Hrvatskoj među studentima, prostor s opremljenim jako brzim računalima, otvoren je svakim radnim danom za studente od 9:00 - 17:00 sati.

Stablo znanja 1

Prisutnima su se obratili organizatori, Marko Komerički, začetnik i realizator ideje, a zatim i Mirko Bošnjak - sanacijski upravitelj Studentskog centra, sponzori i izaslanik Vlade Republike Hrvatske, te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, Bernard Gršić.
Iako radi prije zakazanih obveza nije stigao na otvorenje, ministar rada i mirovinskog sustava, mr. sc. Marko Pavić došao je u prostor za vrijeme predstavljanja prostora studentima te nije krio oduševljenje novouređenim prostorom.

"Otvorenjem projekta "Stablo znanja" napravljen je tek prvi korak na putu koji je pred svima nama. Živimo u vremenu u kojem se svijet mijenja brže nego ikad prije, u vremenu četvrte industrijske revolucije, što je razlog više zašto se trebamo pripremiti za izazove koji su sad pred nama i koji nas čekaju u budućnosti. Ovim projektom zelimo mladima ponuditi osnovne alate za rad i potaknuti ih da se uključe u razvoj vlastitih i timskih projekata. Prije svega, želimo prenijeti entuzijazam i pokazati da je sve moguće uz veliku predanost i puno rada. Nadamo se da će se što više mladih prepoznati u ovom projektu, uključiti se u rad i iskorisititi ga u svoju korist, ali i korist cijelog društva.", poručio je inicijator projekta Marko Komerički.

Stablo znanja 2

"Vjerujem da je otvaranje Centra za tehnologiju "Stablo znanja" posebno kako za organizatore, tako i za studente koji će imati najviše koristi od samog Centra. Poseban je ovo dan i za Vladu Republike Hrvatske i sve one koji se bave mladima i trude se našim studentima osigurati kvalitetnije studiranje i lakši studentski život. Baš kao što i Centar nosi naziv "Stablo znanja", tako je i svaki naš student jedan list na našem hrvatskom stablu. Svi su jednako važni i bez njih i njihove želje za znanjem, naše stablo znanja ne može preživjeti. Stoga se naši studenti, bez obzira koje struke ili usmjerenja bili, trebaju približiti tehnologiji i inovacijama. Inicijativa poput ove, koja pokazuje da i studenti mogu napraviti značajne iskorake pomažući svojim kolegama, prepoznata je i u Vladi Republike Hrvatske kao hvalevrijedna i izrazito pozitivna. Posebno je pohvalno to što ovakva inicijativa približava našim studentima startup scenu i ohrabruje ih da nakon studija postanu poduzetnici koji će novim tehnologijama i znanjima ojačati i Republiku Hrvatsku.", poručio je Bernard Gršić, državni tajnik Srednišnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva .

Stablo znanja 3

 

 

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam