Glazbenom izvedbom pjesme "Božić ide uz ulicu", Ansambl narodnih pjesama i plesova Hrvatske LADO najavio je nadolazeći predbožićni spektakl u splitskoj Spaladium Areni. Prvakinja Ansambla Dijana Banek zasjala je u prekrasnoj izvornoj nošnji Boke kotorske te stihovima predstavila dašak glazbeno-plesne čarolije koja nas očekuje u petak, 01. prosinca u 19:00 sati.

Splitska publika na velikom predbožićnom spektaklu uživat će u cjelovečernjem glazbeno plesnom programu Ispod duba stoljetnoga. Doživljaj prekrasne večeri kulture upotpunit će stoljetne narodne nošnje čija ljepota naprosto oduzima dah i obećaje nezaboravnu reviju hrvatske narodne baštine.

LADO 10

"Povratak u arenu nas veseli iz razloga jer je prošle godine atomsfera zaista bila fantastična, publika je izvrsno reagirala i naši umjetnici su bili oduševljeni. Nakon dugo, dugo godina nisu plesali u Splitu i to im je bila prilika pokazati novi, plesni program. Ove godine dolazimo s jednim skroz drukčijim umjetničkim programom, Ispod duba stoljetnog, koreografije koje LADO do sada nije izvodio, te koje smo obukli u novo, lijepo produkcijsko ruho koje je do sada vidjela kanadska publika. Mislim da će Splićani zaista imati prilike uživati u jednom stvarno lijepom, dobrom folklornom spektaklu. Tome se veslim ja i svi izvođači, njih više od 40!" - izjavio je ravnatelj Ansambla LADO Krešimir Dabo.

LADO 11

Koncert u Spaladium Areni bit će praćen spektakularnom, inovativnom produkcijom čiji spoj s kulturnim programom Ansambla LADO postavlja nove temelje kulturoloških događanja i izvornost hrvatskog foklora predstavlja na potpuno novi, umjetničko-kreativni, suvremeni način. Koncert su između ostalih predstavili zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić, Siniša Mikačić iz županijskog TZ-a, te Marijana Pivalica iz TZ Grada Splita. Kako će LADO izgledati u Sapaldium Areni došli su vidjeti i hrvatski vaterpolski reprezentativac Anđelo Šetka, pjevačica Magazina Andrea Šušnjara, dizajnerica Anamarija Asanović te producentica Gianna Apostolski.

Ladarica Dijana Banek

"Splitska publika jako je dobro reagirala na program Ansambla LADO u što smo se mogli uvjeriti prošle godine u Spaladium Areni. Nadam se da će s ovim novim programom Ansambl LADO ponovno pokazati kako je vjerna perjanica hrvatskog folklora. Pozivam sve Splićanke i Splićane da nam se pridruže 01.12. na ovom kulturnom spektaklu." - zaključio je organizator splitskog koncerta Denis Pletikosa.

Ulaznice za nastup ansambla LADO u Spaladium Areni mogu se kupiti online na Eventim.hr i Croatia-Tickets.com te na svim Eventim prodajnim mjestima. Partner koncerta je HEP, a medijski pokrovitelji Slobodna Dalmacija i Dalmatinski portal.

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam