Jedan sasvim drugačiji sportski klub, KK Bosco, proslavio je 25 godina uspješnog rada. Generacije mladih sportaša i rekreativaca stasale su u ovom sportskom kolektivu koji je osnovao Salezijanac don Ivan Marijanović. U zagrebačkom Boćarskom domu svi uzrasti košarkaša uz sudjelovanje brojnih osoba iz političkog, sportskog i društvenog života Hrvatske proslavili su ovaj vrijedan jubilej. Posebno veseli podatak kako je klub upravo u ovoj jubilarnoj godini ušao u prvu hrvatsku košarkašku ligu.
"Proslavili smo 25 godina KK Bosco. Ovaj susret, druženje te zajedništvo ima smisao osvježiti uspomene, sabrati snagu i energije kako bi nastavili raditi dalje. U tom smislu sama ideja i koncepcija je da pokušamo sabrati ljude iz različitih područja djelovanja te sve one čija djeca igraju u klubu, dati jedan novi zamah i radost za nastavak onog što smo započeli!" – izjavio je osnivač i predsjednik KK Bosco don Ivan Marijanović.

KK Bosco 1
Zanimljivo košarkaško nadmetanje bila je dobra prilika da vidimo domaće političare i zvijezde koje su zaigrale uz bok mlađih generacija košarkaša KK Bosco. Na igralištu su se izvrsnim pokazali predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić, izaslanik Predsjednice RH doc.dr.sc. Tomislav Madžar, predsjednik SDP-a Davor Bernardić, zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić, te predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba, Zdenko Antunović. Košarku su zaigrali i hrvatska nogometna legenda Branko Stupar te glumci Luka Vidović i Miran Kurspahić.

KK Bosco 3
Ovakav način sportskog druženja koji je sinoć okupio brojna poznata lica koja su pomogla radu KK Bosco, u vidu raznih organiziranih donacija i poput tombole. Veliku je pažnju izazvala i aukcija dresova koje su darovali savezi, klubovi i sportaši kao što su Ivan Rakitić, hrvatske košarkaške reprezentacije, KHL Medveščak, GNK Dinamo i drugi. Velik je ovo poticaj ovom mladom i zaista posebnom klubu za postizanjem još boljih i uspješnijih rezultata. Vjerujemo kako će uz seniore i preostale ekipe u klubu doseći uspješne rezultate u Prvoj hrvatskoj košarkaškoj ligi.

KK Bosco 4
"Zahvalio bih don Ivanu koji je sad već davne ‘92. godine osnovao ovaj klub, ali i svim ostalima koji su svih ovih godina radili s djecom i to po načelu don Bosca, a to je da se sportom odgajaju djeca. Drago mi je da je Gradska skupština Grada Zagreba pokrovitelj ove obljetnice i želim istaknuti: dok je god svijesti i pameti, bit ćemo ponosni pokrovitelji jer ovi ljudi sebe daju da bi pomogli drugima i na tome im veliko hvala!"- izjavio je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić.

KK Bosco 2
KK Bosco je puno više od košarkaškog kluba. Uz sportsku funkciju, klub funkcionira kao odgojna i obrazovna ustanova. Svako dijete koje igra u KK Bosco ima pravo na besplatne instrukcije iz različitih predmeta u sklopu Crkve te odlaske na ljetovanja i zimovanja. Klub je organizirao brojne humanitarne turnire i utakmice kojima su se skupljala sredstava za one kojima je pomoć najpotrebnija. Ovakav pristup odgajanju kroz sport temelji se na ideji don Bosca kojom se mlade ljude kroz sport podučava vrlinama prijateljstva, poštovanja i suradnje.
Donacija za KK Bosco mogu se uplatiti na IBAN HR1123600001102422438.

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam