Obrtnička komora Zagreb u suorganizaciji s Udruženjem obrtnika Zagreb, u četvrtak 30. listopada 2008. u 20.00h u kongresnom centru HYPO EXPO organizira ZAGREB HAIR SHOW na kojem će biti prikazane kolekcije frizura za nadolazeću sezonu - najavljeno je na press konferenciji koja se u četvrtak 23. listopada održala u prostorijama Obrtničke komore grada Zagreba u Ilici. U sklopu događaja Zagreb Hair Show kolekcije frizura i trendove u friziranju za nadolazeću sezonu prikazat će frizerski stručnjaci iz vodećih zagrebačkih frizerskih salona. Važno je spomenuti kako se događaj odnosno prezentacija nadolazećih trendova u Zagrebu održava u istom trenutku kada to čine i svjetski centri poput Londona i Pariza.

U programu događaja sudjeluju frizeri iz zagrebačkih salona: Allure, Andreas, Cool, Go Cut, Kefa, Lobby, Nefertiti, Petra, She, Studio W, Tempora, Urban, Zanetti, ZG.A.T. i Wox. Kriterij prijave odnosno odabira frizera za događaj bili su prvenstveno osvrt na dosadašnji kreativni rad i uspjeh frizera kao i sposobnost i spremnost pripreme i izrade sezonske frizerske kolekcije. Frizeri se predstavljaju u samostalnim nastupima. Kolekcije koje se predstavljaju moraju biti namijenjene salonskim uvjetima odnosno frizerske kreacije moraju biti nosive pri čemu je kosa u centru pažnje prilikom odabira šminke i pratećeg stylinga.

Marka Denman nosi titulu "službena četka" događaja Zagreb Hair Show. Riječ je o visokoprofesionalnim svjetski poznatim frizerskim četkama koje su prije samog događaja darovane svim frizerima sudionicima događaja za pripremu modela. Organizatori ususret događanju najavljuju i visoke produkcijske uvjete samog događaja kao i zanimljivu scenografsku i koncepcijski priču samog događaja. Naime, modeli će s "novim frizurama" prošetati scenom odnosno pistom koja će scenografskim elementima simbolizirati šetnju zagrebačkim ulicama poput prepoznatljivih replika simbola grada, npr. šetnja gornjogradskim ulicama i spomenik Matošu i sl. Kreativna prezentacija radova frizera istovremeno se prenosi na nekoliko ekrana postavljenih u dvorani kako bi posjetitelji mogli "izbliza" vidjeti detalje kreacija.

ZAGREB HAIR SHOW i njegovi sudionici pokreću i humanitarnu misiju pokreću i humanitarnu misiju "Frizeri za pomoć djeci" kojom prikupljaju donacije za hrvatski UNICEF. Budući je ulazak na događaj uz predočenje pozivnice i službene akreditacije besplatan, u sklopu događaja bit će organizirana akcijska prodaja promotivnih artikala – medvjedića, te aukcija darovanih predmeta s potpisima UNICEF-ovih ambasadora. Na aukciji će na prodaju biti ponuđena nogometna lopta s potpisima Hrvatske nogometne reprezentacije te dvaju UNICEF-ovih ambasadora - Slavena Bilića i Davida Beckhama, vuneni šal od alpake s potpisom glumice Bojane Gregorić, UNICEF majica koju je Maja Vučić nosila na nedavnom putovanju u Centralnu afričku republiku s njezinom posvetom i potpisom  kao i potpisani platinasti album Accustic Ellectric s Gibonnijevim potpisom.

Svoju podršku održavanju prvog frizerskog događaja Zagreb Hair Show pružio je i Tony Rizzo - voditelj međunarodne manifestacije Alternative Hair Show koja već 25 godina okuplja najprestižnija imena svjetske frizerske scene. T.Rizzo i njegov tim jednog od zagrebačkih frizera – sudionika događaja darovat će trodnevnom edukacijom na cijenjenoj londonskoj Sanrizz frizerskoj akademiji, a u sklopu humanitarne aukcije za UNICEF na prodaju će biti ponuđena potpisana Retrospektiva Alternative Hair Show-a koja će se ponuditi na aukciji.

Zagreb Hair Show frizersko je događanje za koje je već sada sigurno kako mu neće nedostajati zabave i glamuroznosti, a svojim održavanjem zasigurno će potvrditi status tradicionalne kvalitete zagrebačke frizerske scene internacionalno nagrađivane kako kroz povijest tako i danas.

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam