Jedan od najvažnijih životnih trenutaka svakako pripada danu vjenčanja kojim se otvara potpuno novo razdoblje ljudskog života.

Svečano odijelo, vjenčanica, frizura ili raskošna limuzina samo su neki od vrlo važnih detalja neophodnih za obilježavanje najvažnijeg dana u vezi zaljubljenog para. A sve to i još mnogo više na jednom su mjestu, u Kongresnom centru Gastro Globusa na Zagrebačkom velesajmu od 3. do 5. listopada, okupili peti po redu Dani vjenčanja.

Sajamska priredba svojim je programom budućim mladencima predstavila najnovije prijedloge i ideje potrebne za organizaciju svadbene svečanosti. Više od 150 izlagača na svojim je domišljato uređenim izložbenim prostorima i dnevnim modnim revijama predstavilo nove trendove i kolekcije za 2009. godinu.

Vjenčanice, svadbena odijela, prstenje, pozivnice, zahvalnice, svečana odjeća, dekoracije, catering, restorani, limuzine, bračna putovanja... ponuda je i ove godine bila vrlo bogata i zanimljiva.

 Prvi dan ove manifestacije završio je VIP humanitarnom modnom revijom za Humanitarnu organizaciju DORA koja pomaže djeci iz obitelji s većim brojem djece, te stipendira socijalno ugrožene učenike i studente.

Uz manekene i manekenke modne agencije Tarol u ovoj su reviji sudjelovale i poznate osobe iz javnog života Hrvatske.
U glazbenom dijelu programa nastupili su sopranistica Antonela Malis i Jacques Houdek, koji je na toj večeri dobrote i ljepote proglašen ambasadorom Humanitarne organizacije DORA.

Fotografije by Stefano FiorentinAndrija Jarak Antonija Stupar Jurkin

Ovogodišnje Dane vjenčanja obilježio je i jedan novi projekt "Budi mladenka". Riječ je o svojevrsnoj nagradnoj igri - mladenke su se za sudjelovanje u ovom performanceu prijavljivale na ulazu u Sajam, a tri odabrane među njima dobile su priliku i u pola sata postale mladenke, te osvojile vjenčanicu na posudbu, frizuru i make up za najsvečaniji dan u životu.

Ovaj zanimljiv performance započeo je s Mineom, zaštitnim licem Dana vjenčanja, u glavnoj ulozi. Naime, organizator je sa svojim suradnicima stilistima, frizerima i vizažistima prikazao kako u nekoliko minuta izgleda uređivanje mladenke za dan vjenčanja.

Koliko god spominjanje vjenčanja pobuđuje lijepe asocijacije, taj je događaj za same mladence vrlo stresan. Brojne obaveze oko priprema i nastojanje da 'dan iz snova' bude savršen stvaraju paniku i napetost, pa relaksirajuća masaža može itekako pomoći. Stoga se Minea prije uređivanja prepustila spretnim rukama stručnjaka.Uslijedilo je šminkanje, izrada frizure i oblačenje vjenčanice. "Iako se ja još ne spremam stati pred oltar, bilo je lijepo biti mladenka na petnaest minuta. Biti u vjenčanici doista je poseban osjećaj", izjavila je Minea.

 Sudeći prema velikom broju izlagača i posjetitelja Dani vjenčanja vrlo su uspješno predstavili najnovije modne trendove vjenčanica, svadbenih odijela i prstenja, te ponudu atraktivnih destinacija, slastica i raznovrsnih delicija neophodnih za pripremu vjenčanja. Ukratko, ponudili su sve ono o čemu maštaju budući mladenci, a ni sanjali nisu da postoji. U rubrici "Web TV: arhiva" možete pogledati što se događalo na ovogodišnjim Danima vjenčanja! VIDEO

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam