U hotelu Phoenix u Sesvetama sinoć je održan 16. po redu izbor Kraljice Hrvatske za Kraljicu Svijeta. Matea Harapin, prošlogodišnja pobjednica, svoju je krunu predala 22-godišnjoj Splićanki Ivani Vujini koja je zbog pobjede bila vidno uzbuđena. Ivana inače studira na American College of Managment u Dubrovniku, a slobodno vrijeme provodi igrajući odbojku i tenis.

Silvija Palac proglašena je Kraljicom šarma, Mateja Brkičiæ postala je Prva princeza, a Marija Herjavić ponijela je titulu Druge princeze.

Djevojke su se najprije predstavile u sportskom izdanju, zatim onom poslovnom, pa u večernjim haljinama i vjenčanicama, te na kraju u kupaćim kostimima. Osim što su šetale pistom, osam superfinalistica moralo je odgovoriti i na pitanja ocijenjivačkog suda, koja su dosta pomogla članovima pri njihovoj konačnoj odluci.

U žiriju su između ostalih sjedili Mario Sedmak, bivša Kraljica Hrvatske i Druga princeza Kraljice Svijeta Tina Katanić, Rajko Dujmić, te dr. Miroslav Kinčl, a u stankama u kojima su se djevojke žurno presvlačile, zapjevali su Nives Celzijus, operna diva Antonela Malis, Zak, grupa Karma, Sandi Cenov, Marina Tomašević te grupa Rusway.

Izbor Kraljice, u organizaciji modnih agentica Sanje Bjedov Popović i Tamare Roglić, također bivše Kraljice Hrvatske, vodili su Lana Banely i Vedran Strukar.

 Pobjeda na ovom sada već uglednom izboru, otvorila je mnogim našim manekenkama vrata u profesionalni svijet manekenstva i modelinga. Prisjetimo se da je Danijela Mihalić Gračan ponijela titulu Kraljice Svijeta, a Mirela Nazor bila je Kraljica Europe. Međutim i druge nekadašnje pobjednice ovog izbora danas su poznata lica na hrvatskoj modnoj sceni, poput Tine Katanić, Antee Kodžoman, Ivone Andrijašević-Živković i Emine Šokote.

Zato se nadamo kako će i ovogodišnjoj pobjednici koja je ujedno i Kraljica Dalmacije, pobjeda na ovom izboru značiti i veliki uspon na hrvatskoj, a možda i svjetskoj modnoj sceni.

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam